Опънати тавани и техните предимства

Опънати тавани и техните предимства

Опънатите тавани станаха доста популярни напоследък и за много хора това е предпочитаното решение както за обществени места, така и за собственото жилище. Те имат много предимства, които ги правят изключително привлекателни. Цените им не са високи и поставянето не отнема много време.

Декоративните опънатит тавани могат да се поставят и след ремонт и обзавеждане на жилището или пък на ресторанта, дискотеката, хотела или друг вид обществена сграда. При поставянето на опънатия таван няма прах и събиране на много отпадъци след това. Не е нужно да изнасяте дори и мебелите. С опънатия таван повърхноста изглежда равна и гладка.

Декоративните опънати тавани скриват всички недостатъци на вашия таван. Могат да се скрият всички комуникации. В сравнения с други видове окачени тавани опънатия таван има устоичивост на влага, предпазва от евентуални по нататъшни течове.

Опънатите тавани не отделят вредни вещества. Също така, те са и пожаробезопасни. Осветителните тела също се поставят лесно.

Опънатите тавани се поддържат сравнително лесно и не отнема много време. Почистват се единствено с влажна кърпа. В кухнята, където имате опънат таван може да използвате препарат против петна, препоръчан от фирмата, която е монтирала съответния таван. Макар,че не изглежа така, таваните са доста здрави и устойчиви. Цветовете не губят блясъка си и не избледняват с времето. Друго голямо предимсво на опънатите тавани е, че във всяка стая може да имате различен по вид таван. Имат шумоизолираща способност. Не е нужно всяка година да пребоядисвате тавана, защото е почернял, както става при обикновенните тавани – всяка година е необходимо да се освежават. А това е доста трудоемко, закривате мебелите и т.н. При поставянето на опънатия таван не е необходимо да предприемате подобни действия.

Напоследък цените започнаха да падат и те станаха доста достъпни за хората. Голямото разнообразие и възможности на опънатите тавани също е голямо предимсво. Не е необходимо да се съобразявате само с три цвята или определена гама. В повечето от случаите хората смятат опънатите тавани за шик и излишен лукс, но след като се запознаят и придобият представа как изглеждат, променят мнението си. Цената вече не е основен фактор, тъй като тя значително падна през последните години. Декоративните опънати тавани имат толкова много предимства. Не се колебайте да изберете едно наистина модерно и красиво решение за своя таван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 + = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.