SEO от Уебнотайз ООД

SEO услуги от Уебнотайз ООД

Уебнотайз ООД е уеб студио във Варна, което освен с уеб дизайн, оперира и в сферата на оптимизацията за търсачки. Често това се изразява с два основни подхода:

 • on-page оптимизация – SEO оптимизация на кода на сайта
 • off-page оптимизация – link building

On-page оптимизация най-често е промяна на заглавията на страниците, така че да отговарят на желаните ключови думи, по които ще се прави SEO. Преструктуриране на кода също е възможно, така че да е по-ясно четим от ботовете на търсачките. Оптималното насищането на текстовете с ключови думи и фрази също приспада към on-pagе оптимизация на сайт. Много е важно обаче, да не се прекалява, като според Google, основната идея към която трябва да се придържате е да правите сайта за хората, а не за търсачките.

Off-page оптимизацията се изразява най-често като link building – набавяне най-вече на качествени (или не чак толкова) обратни връзки към сайта, с подходях anchor текст. Набавянето им може да става от много места:

 • социални мрежи
 • уеб директории
 • директория за статии
 • коментари по блогове
 • директна продажба от уеб мастъри
 • партьорска мрежа
 • линк борси
 • и др.

Възможно е и набавянето на така наречените „натурални връзки“, които се сдобиват, след като част от съдържанието на сайта е сметнатно за изключително полезно от потребителите и останалите сайтове и се разпространява в други сайтове. Често такива сайтове са онлайн медии или блогове. Разбира се, ползите от подобни връзки не е само в увеличаването на линк билдинга на сайта, но често и трафика от подобни сайтове не е никак малък, предвид огромният брой аудитория на онлайн медиите.

SEO одит
SEO одит на сайт

Преди започването на тези две стъпки е препоръчително да се извърши частичен или цялостен SEO одит на сайта, върху който ще се извършва SEO оптимизация.

SEO одит-а се изразява най-вече със следните стъпки:

 1. Анализ на нишата и определяне на таргет
 2. Анализ на сайта – състояние на кода, съдържание, текущи позиции по търсени ключови фрази/думи
 3. Анализ на конкуренцията

Последователността на извършване на тези действия не е от особено значение, т.к. събранта информация се синтезира и на база на нея се планират необходимите промени по сайта.

В оптималният случай, SEO одит-а е постоянен процес, който най-лесно може да се представи с изображението вдясно.

Публикувано от

admin

Казвам се +Ангел Евтимов и се занимавам с уеб и SEO от близо 5 години. През 2009г., заедно с двама колеги от университета основахме Уебнотайз ООД и вече 3 години не спираме да работим усърдно и да доставяме качествени услуги на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 8 = 17

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.