SEO оптимизация – какво е това?

Що е SEO оптимизация? Това е процедура за повишаване на авторитета на вашия уеб сайт. Като последствие и по-челното му класиране в резултатите на търсещите машини. Не вярвайте ако ви уверяват, че става бързо. Не е изключено, но на каква цена? Има дейности, които най-вероятно са забранени или т.нар. лоши практики и при индетифицирането им от търсещите машини като такива, рискувате уеб сайта ви да пострада дълготрайно. Възможно е на практика да бъде изтрит от индекса на търсачката. По-надеждно е да се доверите на позволени практики, които дават дългосрочен положителен резултат. Като начало нужно е да се оправи всичко по уеб сайта, след което да се изграждат линкове към вашите страници.

В самото начало е необходимо да се прочетат някои по-авторитетни източници като например seo moz . org. Този сайт претендира, че представя едни от най-новите неща в сферата, като имат доста добри видеа по темата. Като цяло разполагат и с безплатни тулове, с които можете да проверите линковете към вашия сайт, иначе има и платена версия от минимум 100 долара на месец.

Процедурата SEO оптимизация работи на ниво страница, така че начина на работа за оптимизация следва да бъде една страница – една ключова дума. Ако оптимизирате например, 4 страници на 1 ключова дума, търсещата машина ще се чуди, коя е по-релевантната страница за тази ключова дума. Гледайте да структурирате сайта си така че да е достатъчно разбираем за търсачките. Колкото по-добре организиран е сайта толкова по-добре. Небходимия минимум от действия, които трябва да направите по страниците си е да включите избраните ключови думи в тайтъла, мета дескрипшъна и в някои други тагове. Търсещите машини индексират и други тагове, така че помислете и за тях – такива, които указват локацията например и др. Включете също ключови думи в заглавията, текста и алтернативния текст на картинките. Процесът на SEO оптимизация извън сайта включва изграждането на линкове към вашия сайт. По възможност трябва да са от авторитетни сайтове, така че търсачката да ви даде приоритет. Възможно е да започнете с постепенно събмитване в уеб директории и бизнес каталози. Социалки също понякога дават директен линк, така че не трябва и те да се пренебрегват.

Публикациите в ПР сайтове също са полезен начин за оптимизация, но най-общо казано трябва да се стремите да публикувате добро съдържание, така че другите да желаят да ви предоставят линк. Това става бавно, но със сигурност е най-добрата стратегия не само за дългосрочна SEO оптимизация, но и за придобиване на авторитет пред клиентите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.