Необходимо ли e видеонаблюдение на работното място?

Един от основните въпроси в наши дни е необходимо ли видеонаблюдение на работното място. Разбира се, от гледна точка на защитата на имуществото камерите са абсолютно задължителни, тъй като съществуват много алчни и злонамерени хора, които целят да нанесат щети в даден обект. В тази статия ще направим преценка относно използването на видеоконтрол.

Защо поставяме камери в търговски центрове, административни или образователни обекти?

Основната причина за монтаж на видеокамери в магазини, общини, банки, училища или детски градини е, че последните имат нужда от постоянно наблюдение. Последното може да разкрие даден проблем, който носи частични или трайни вреди на дадена сграда.

За съжаление алчността при хората е често явление и ние трябва да търсим варианти, чрез които да се преборим за свобода и спокойствие. Понякога е много трудно да преодолеем препятствията, но записващите устройства помагат и то значително.

Видеокамерите обхващат пространството пред вашето работно място, а също и вътре в него. Те снимат постоянно, за да дадат подробна информация на водещите органи. При нарушение на юридическите и морални права веднага може да се получи ответ спрямо записа от камерите.

Всеки, който търси качествено видеонаблюдение може да използва сайта на Джиес груп ЕООД, където се предоставени десетки възможности за охранителна дейност. Цените са достъпни, а крайния резултат, със сигурност би задоволил и най-претенциозните клиенти.

Къде най-често поставяме видеокамери, с които наблюдаваме работните места?

По стандарт камери се монтират там, където се работи с много пари. В това число попадат обекти, като магазини, клонове на банки, заложните къщи, бижутериите и много други. Разбира се, от наблюдателни системи се нуждаят и местата работещи с химически материали и прочие вредни вещества за човешкото здраве.

Видеонаблюдение може да бъде инсталирано и в офисите, за да се съблюдават действията на персонала. В случай, че някой не си върши съвестно работата, то той подлежи на незабавна санкция, тъй като камерите ще докажат неговата вина. Скатавките вече са трудни и всички служители трябва да внимават как и кога си гледат задълженията.

Мнозина смятат, че видеонаблюдението е най-полезно за портали и входове на големи сгради, но това не е точно така. Вътрешните помещения също могат да бъдат охранявани и да се записва информация на носител, който може да се използва като доказателствен материал.

Кога не бива да бъдат използвани камери?

При положение, че не сте залепили информационни стикери уведомяващи гражданите за наличието на видеокамери, то вие нямате право да ги използвате. В същото време устройствата не могат да бъдат прилагани в тоалетни и/или бани, защото това са неприкосновени помещения позволяващи уединение на служители и клиенти.

Искаме да отбележим, че камерата не се използва случайно и записът от нея идва само при основателни причини. Ако на лице е кражба, повреда на имущество или друг сериозен инцидент се взимат кадрите от системите за видеонаблюдение.

Никой няма право да ви следи неправомерно и при положение, че има такъв случай, то вие може да търсите правата си по съдебен ред. Не се страхувайте от разположените камери на вашето работно място, понеже в дадени моменти те могат да бъдат ваш верен приятел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 1 =