Положителните и отрицателни характеристики на металните врати

Нека изброя някои от слабостите и положителните страни на металните врати.

Отрицателните страни. Някои от тях не са точно отрицателни страни, но ще ги включа в тази група:

  • Пантите (което според мен не е минус): Заради суровината, от който са изградени, тези врати са много масивни и не възможно да бъдат захванати от който и да е. Разбирайте, че не можете да си закрепите сам металната врата в дома си. Хубаво е да проучите фирмата, от която сте решили да си закупите врата за Вашият дом. Сега в интернет може да си набавите информация за всичко и всички, така че с малко повече търпение ще откриете подходящата за Вас.
  • Промени: Сами няма да може да се справите с монтирането на шпионка, ако при покупката не сте си заявили. Стоманените пластове са много здрави и тази работа ще е непосилна за Вас. За пореден път ще е нунжо да се свържете с компания или специалист.
  • Масивност: Заради масивността си, този вид врати се  отварят и затварят с малко по-голямо усилие, ако това може да се нарече минус, разбира се. Но все пак, колкото по-солидна е една врата, толкова е по-трудно разбиваема. Ако крилото е леко, това буди съмнение, че е конструирана от по-тънки метални пластове, което си е компромис.

Плюсовете:

  • Цена: В близкото минало металните врати бяха лукс и можеха да си ги позволят само за по-богатите хора, но сега не е така. Цените започват от 200 лв, до няколко хиляди лв, в зависимост от доста неща като: масивност на стоманените листове, бравите, укрепване, защита, допълнителни екстри като свързване с аларма, с Мобилна карта (за изпращане на текстово съобщение при отваряне или директно повикване на предварително посочени телефонни номера) и други.
  • Изолационни свойства: Повечето от вас си мислят, че металните врати поддържат студ и пропускат всякакъв шум. Това в никакъв случай не е така. Е, зависи с колко на брой листа стомана е самата врата, но обикновено двулистовите врати се оплътняват с изолираща вата, която е не само шумоизолираща, но е и топлоизолационна. Ако е и оплътнена, както е нужно, то ще бъдете напълно изолирани от вънщния свят.
  • Сигурност: Обикновено, входната Ви врата е най-вероятното място за проникване от недоброжелатели. Металните врати се справят и с най-силовите методи, но въпреки това не пропускайте, че е почти задължително да притежавате и качествена брава (ключалка), поради причината, че ако е най-некачествена, е равносилно да не притежавате врата. Ако сте оборудвани с такава, то Вашата врата може да се смята за неразбиваема.
  • Издръжливост: Дървените врати в повечето случаи не понасят климатичните разлики и влагата, докато за металните врати, това не е никакъв проблем – те не се влияят по никакъв начин.
  • Дизайн: В момента,  тези врати могат да разполагат с почти всякакъв външен вид – може да бъдат боядисане по Ваш избор, възможно е да бъдат облицовани – с изкуствени или  естествени фурнири, възможно е да бъде положено фолио, което да изглежда като фурнир. По този начин можете да получите изглед, който да прилича изцяло на Вашият интериор.

Метални врати се правят и използват от отдавна, но преди време изглеждаха в известна степен неугледни, защото бяха само грубо заварени стоманени плоскости с ключалка и на някои места шпионка. В днешно време нещата  са се променили – вече тези врати могат да наподобяват досущ като обикновените дървени, а и могат да бъдат още по-луксозни. Разликата между тях е в това, че блиндираните врати са доста по-масивни и трудно-разбиваеми от останалите.

В заключение ще споделя, че в момента е не само небходимо, но според мен е направо задължително човек да оборудва дома си с метална врата, защото немотията , безработицата и кризата тласкат все повече и повече хора да вършат престъпления, за съжаление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.