Средиземноморски круиз в последната минута

С приятелката ми не предполагахме, че в скоро време ще можем да отидем на някои от круизите в Средиземно море. Струваха ни се много скъпи. Бяхме решили, че можем да поискаме като сватбен подарък или за медения месец да ни подарят някой от средиземноморските круизи, но тъй като още нямахме дори дата за сватбата това изглеждаше много далечна опция.

Не бях чел и търсил информация за круизи в Средиземно море от много време и един ден попаднах случайно на оферта за плаване в последната минута. Компанията предлагаше круизи в последната минута – два – в източната и в западната част на Средиземно море. Дори не съм питал приятелката ми. Веднага резервирах места на кораба, който щеше да пътува от Лисабон към Мароко.

До Лисабон пътувахме със самолетни билети на промоция. Успяхме да си намерим. Всичко стана много бързо. Каютата ни нямаше прозорци, но изглеждаше много добре. Не много голяма, но уютна.

На кораба цареше абсолютно спокойствие. Истината е, че бяхме нацелили един от круизите, на които пътуват само по-възрастни хора. Освен нас имаше само още една млада двойка. Вечерните анимации естествено бяха с таргет – 60 – 70 години. Това обаче не ни беше проблем. Винаги съм си мислел, че средиземноморските круизи си заслужават дори само заради гледката на огромното синьо море. И не съм сгрешил. Беше ни много спокойно на кораба. Хората ценяха личното си пространство и тишината. Това ни помогна да си починем пълноценно.

Не сме ходили на организираните екскурзии. Разхождахме се сами из градовете. Не бяхме много подготвени, но трябва да знаете, че когато става въпрос за круизи, хората са предвидили всичко. На рецепцията в кораба имаше карти на всички градове, през които минавахме и срещу смешни центове организирахме сами маршрутите на екскурзиите си. Храната беше вкусна. Обслужването – отлично. Но най-важното е, че успяхме да посетим много места, да разгледаме музеи и галерии и да научим нови неща. А усещането, че се държат с нас като с безценни гости, допълнително ни караше да се чувстваме чудесно.

Сега вече имаме определена дата за сватба и с приятелката ми разглеждаме круизи в Средиземно море за младоженци. Така че, ако някой има предложения, да ги сподели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 + 3 =