ски сервиз

Ски или сноуборд?

Все още не е дошъл краят на зимата, въпреки че времето се затопля значително. Това не трябва да е претекст да се отказвате от зимните удоволствия като спортовете на сняг. За разлика от останалите, ските и сноуборда изискват непрекъсната поддръжка на екипировката. Важно е да го запомните и редовно да посещавате ски сервиз за нужния преглед. Тези, които отдавна се занимават именно с този спорт са свикнали с посещенията, но за новите можем да кажем само да не се притесняват, а да отделят време за подобряване състоянието на екипировката си, независимо дали става въпрос за ски сервиз или ремонт на сноуборд.

Вечният въпрос е кое ще спечели във вечната борба? Дали ските или сноубордът. И двете си имат своите предимства, но вече любителите ще преценят кой е най – добрият избор за тях. Ските са измислени първи, като основната им цел е забавление, а години след това се превърнаха в спорт и то един от най – предпочитаните. Както всички знаем особеността е изискването на значителна снежна покривка за безпроблемното каране. Въпреки по – добрата си маневреност и устойчивост, ските също крият риск за здравето и безопасността на хората. Поради високата скорост, които някои предпочитат опасността става още по – висока, а контролът върху тях – се намалява. Опасност представлява и лошото състояние на екипировката. Ако не полагате нужните грижи, последствията може да са наистина сериозни. Много от злополуките, които се случват на пистата са причинени именно от неправилна поддръжка. Най – често повърхността е изхабена, дори наранена, което не позволява добрата маневреност и плъзгане. Затова преди всичко си осигурете безпрепятственото спускане като основната цел е минимални наранявания.

Официален сайт на Българска Ски Федерация – https://www.ski.bg/bfski_bg.php

Сноубордът е предпочитан от по – младите и тези, които не се спират пред нищо в желанието си за повече адреналин. Истината е, че сноуборда е значително по – опасен от ските, тъй като при него няма допълнителната устойчивост и всяко движение, ако не е извършено внимателно може да се окаже фатално. Дъската също се нуждае от специални грижи, които подобряват характеристики й и правят използването й изпълнено с удоволствие и адреналин. Специалистите са на мнение, че преди да изберете сноуборда е задължително да се упражнявате със ски, защото са по – безопасни и по –надеждни. Какъвто и да е изборът ви запомнете едно – бъдете внимателни и се грижете както за своето здраве, така и за това на останалите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.