На почивка с лаптоп

На почивка с лаптоп

Откакто има лаптопи, дори и през ваканциите няма почивка от интернет и социалните мрежи. Тръгвайки на път, първото нещо, което хората вземат със себе си е лаптопа. Батерията му е винаги заредена, за да може да се гледат филми и да се сърфира в интернет още по време на пътуването. Когато човек влезе във влак, вече не се учудва, че много хора са извадили своите лаптопи и гледат филми. Така пътят не се усеща и дългото пътуване до морето минава като миг.

Това е възможно, защото вече почти няма човек, който да няма лаптоп. Покупката на лаптопи на промоционални цени е нещо обичайно в последно време. Почти навсякъде има промоции и отстъпки, които правят покупката на лаптоп достъпна. Дотук добре – всеки има лаптоп, тръгнал е на почивка, има с какво да се развлича по време на пътуването и престоя в хотела. Лошото е, че в много случаи почивката остава на заден план и хората са в интернет постоянно, дори когато са на плажа.

Ваканцията е за това – да се откъснем от ежедневието, да отидем някъде далече, където да се наслаждаваме на красива природа и мързеливо безделие. Уви, когато носим със себе си лаптоп, това не се случва точно по този начин. Първата опасност, която заплашва качествената почивка е, че много хора продължават да работят по служебните си проекти по време, когато трябва да се къпят в морето или да се разхождат. Това води и до спорове със семейството или приятелите, които не са съгласни да прекарат ваканцията си с работохолик.

Друг е въпроса, ако лаптопът се ползва за кратко само за връзка с приятели и роднини. За пътуване са най-подходящи леки и удобни лаптопи с батерии, издържащи поне 3 часа. В някои хотели стаите нямат телевизори и лаптопът е удобен за гледане на телевизионни предавания онлайн. Каквото и да си говорим, никой притежател на лаптоп няма да тръгне без него на почивка. Това е неоспорим факт – връзката с глобалната мрежа е важна за всеки, без значение за къде заминава. Е, хората, които не желаят да нарушават почивката си заради съвременните технологии, отиват на места, където няма ток, нито връзка с интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 5 = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.