Интересни места за туризъм в Дания

В началото на тази година Дания пое председателството на Съвета на Европейския съюз. По този повод, през този и изминалия месец, датското посолство в София организира редица събития и концерти. Ако все още не сте имали въможността да се срещнете по-отблизо с Дания, ето няколко причини да резервирате самолетни билети дотам.

Според много международни проучвания, Дания е сред най-щастливите места по света, където хората се чувстват най-добре. Въпреки че е част от Скандинавия, това вероятно е най-малко „скандинавската“ от общо 5-те държави в групата. Тук ще видите прекрасни места, висока култура, удивителни световнопризнати ресторанти и ще можете да се отдадете на редица интересни занимания. Открийте викинга в себе си и се отдайте на няколко от тях.

Нома, Копенхаген

Нома КопенхагенКопенхаген е един от скандинавските градове, които могат да се похвалят с ресторанти, които притежават звезди Мишелин. Ресторантът Нома дори има две такива. Тази година заведението бе обявено за трети път за най-добрия ресторант в света. Така че ако си търсите кулинарна причина да посетите Дания, това е мястото за вас. Имайте предвид обаче, че резервациите в ресторанта се правят най-малко три месеца преди посещението.

Леголенд, Билунд

Легото е измислено в Дания и какво по-добро място да посетите парк, посветен на световноизвестните цветни блокчета от родината му. Според едно проучване, Леголенд в Билунд е третото най-популярно място в Дания. Както сигурно се досещате, тук е пълно с правоъгълни забавления за цялото семейство.

Ханс Кристиан Андерсен, Одензе

Един от най-известните разказвачи на приказки е датчанин и това е Ханс Кристиан Андерсен. В неговия роден град Одензе можете да се върнете към спомените си от детството, посещавайки дома, в който писателят е живял като малък, както и музея, посветен на него.

Тиволи, Копенхаген

Паркът Тиволи е вторият най-стар увеселителен парк в света. Тук има 29 съоръжения, великолепни градини и много вкусна храна. На това място редовно се провеждат концерти и често има доста зрелищни фойерверки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 3 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.