Съвети при наемане на кола

Намерете подходящите за Вашите нужди кола или спортен автомобил

Не цената, а характеристиките на колата, която наемате, би трябвало да бъде от най-голяма важност за Вас при наемането на превозно средство. Това е така, защото ако смятате да пътувате често по магистралите или имате много багаж, вероятно няма да имате нужда от по-малък икономичен клас автомобил – той ще бъде претъпкан, с натъпкан багажник и задни седалки багаж. В такива ситуации, една по-голяма кола, с по-мощен двигател, може да се окаже малко по-ефикасна, понеже е нужен по-мощен автомобил, който да е способен да превози Вас и Вашите пътници по цялото разстояние.

Все пак, ако сте се спрели на романтична почивка, използвайте rent a car услуга за една по-малка кола, която ще бъде от полза, тъй като е по-лесна за паркиране по тесните пътища. Разбира се, винаги когато попаднете на изгодна оферта за наемане на много по-голям и луксозен автомобил, винаги имате възможност да преминете към по-добра кола и да платите същата сума или дори по-малко, отколкото за евтината кола. Със сигурност това е от особено значение, ако желаете да наемете многофункционално превозно средство, т.е. миниван, както е популярното му наименование. Ако искате да возите повече от 5 души, със сигурност ще имате нужда от 7-местен автомобил, като Renault Escape или Ford S-Max.

Резервирайте колата рано

Рисковано е да резервирате в последния момент. Вероятно ще откриете, че няма да можете да получите колата под наем, която желаете. Имайте в предвид, че още няколко души заявяват автомобил по същото време като Вас – те може би уреждат почивката си 12 месеца предварително. Ето защо е добра идея да резервирате кола рано. Така обикновено получавате отстъпка, а може дори да се възползвате от оферти за автомобили под наем, които не са били налични, в момента, в който сте заявили кола. Ако искате да резервирате превозното средство за период по-дълъг от няколко дни, по всяка вероятност ще имате възможност да получите дори по-изгодни предложения за наемане на автомобил – ще забележете, че компаниите които предлагат коли под наем, предпочитат наемането на автомобила да бъде за по-дългосрочен период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.