На какво се дължи честата употреба на камери в заведенията

Днес все по-често виждаме видеокамери за наблюдение, които са разположени по кръчми, барове, ресторанти, клубове и дискотеки. Това се дължи на факта, че тези обекти са масово посещавани, а когато има голямо струпване на хора на едно място, никой не може да бъде сигурен за имуществото си. За съжаление съществуват много алчни погледи, които целят да ви ограбят, ощетят или да ви навредят по друг начин и за това се нуждаем от видеоконтрол.

Разбира се, инвестицията във видеонаблюдение изисква да познавате различните видове камери и тяхното приложение, така че може да се консултирате със специалистите от Джиес Груп ЕООД, които ще ви дадат пълна информация спрямо новите технологии на пазара.

При положение, че обектът е голям, то ще се наложи да закупите IP или HD камери с висока резолюция, така че да виждате всичко случващо се в детайли. Ако държите малко кафене или заведение, то и аналоговите камери ще свършат работа. Отделно от това може да поръчате куполни камери, които се отличават със здравина и полезно действие.

Как да предпазим чантите си от кражба, когато сме на бар?

Не правете грешката да оставяте чантите си по закачалки или на други обособени места за багаж. Дори наличието на камери не може да опази собствеността ви, ако доброволно предадете последната в ръцете на бандитите.

Не вярвайте на поверия, че чантата на земята е на бедност. В много страни хората държат ръчния си багаж между краката, когато ходят на ресторант или бар, тъй като така вещите и парите им ще останат скрити за престъпниците. Ако все пак усетите, че някой е клекнал в близост до вашите колене реагирайте моментално.

При положение, че претърпите обир на чанта, торба, дреха или друга ваша вещ, докато пиете питието си или се храните, то винаги може да изисквате кадрите от записващите устройства на камерите, за да се установи кой е крадецът. Записите могат да бъдат предоставени на полицията, която ще се заеме със случая ви.

Защо понякога не харесваме камерите?

Понякога видеокамерите не са харесвани нито от персонал, нито от клиенти. Причината за това, че не всички хора обичат да ги снимат и да бъдат гледани от непознати лица. Ясно е, че това е охранителна мярка, която няма как да бъде пренебрегната въпреки съпротивата на отделни личности. Въпреки всичко ако мислите, че вашите права са нарушени по някакъв начин, то не пречи да подадете съдебен иск.

Камерите нямат право да снимат в бани по хотелите и мотелите, а също и в тоалетните на заведенията. Тези места се ползват абсолютно свободно от посетителите, без никакъв контрол. Задължение на заведенията е да уведомяват, както служителите, така и клиентите, че в помещенията има инсталирани видеокамери. За целта се лепят специални стикери, които се продават заедно с охранителните системи.

Можем да заключим, че честата употреба на записващи камери се дължи на ширещата се престъпност и опитите да я спрем на всяка цена. Камерите имат и симпатичната си страна, когато някой доволен от напитките и храната клиент вдигне наздравица в обектива. Естествено такива случаи пораждат благи усмивки в охраната и всичко свършва благополучно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + 8 =