История на мъжкото спортно облекло

Мъжкото спортно облекло е алтернативен начин за господата, да се разграничат от шума и суетата на ежедневното бизнес облекло. Колекциите  мъжки анцузи се категоризират и включват, но не се ограничават само с продукти, като спортни долнища и суетшърти.

Мъжете се възползват от спортното облекло, не само когато спортуват, а и когато отпочиват в дома.

Категориите мъжки анцузи са две основни. Първата е предназначена за активно спортуващите , а втората е не толкова за спортистите, колкото за тези мъже които най – вече се интересуват от начина по който изглеждат със спортен екип, т.е. суетните.

През 60 -те години разтегливото облекло става доста предпочитано поради простата причина, че движенията с него са много по – свободни. През този период настъпва възхода на индустрията за мъжки спортни облекла. Тази категория се разраства тенденциозно през 1970 година и се развива до наши дни. Причината е, че все повече мъже се отдават на спорта и дизайнерите създават все по – впечатляващи колекции мъжки анцузи.

През 60 – те години мъжките анцузи се определят като изключително явление и се носят само от топ атлетите. Спортния екип включва анорак и долнище, а  ципът се появява 9 години по – късно. През 1970 година облеклото определяно за тотален хит при мъжете е спортното. В края на същата тази година  се задава нова ера в модните среди. Дизайнерите започват масово производство на мъжки анцузи.

Това развитие продължава две десетилетия, като през 1990 спортното облекло се превръща в комерсиална индустрия. Производителите твърдят, че специалните материи на спортните екипи носят победите на повечето спортисти. Изработвани от специален водоустойчив  външен слой, и вътрешен абсорбиращ влагата (потта), мъжките анцузи стават тотален хит сред атлетите и не само.

Днес основните производители на спортни облекла влагат много средства, за да предоставят необходимия комфорт на потребителя. Тъканите са леки и ефирни, дизайна провокативен и стилен, цветовите гами разнообразни.

Последните две години най – търсени се оказват мъжки анцузи от типа шалвари. Един модернистичен поглед към традиционните български носии, в частност мъжките потури. Оказва се, че те са изключително практични и удобни модели, които не са разпространени само в нашите географски ширини. Столиците на модата Милано, Париж, и Ню Йорк няколко сезона подред представят на подиумите зашеметяващи дизайнерски творения, от които производителите на спортни облекла черпят вдъхновение и покоряват потребителите.

В модния блог на Dressking.net можете да намерите още съвети и факти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.