reprodukcii

Купих си репродукции на картини и декорирах дома и офиса

Като един явен привърженик на изящните изкуства и в частност на изобразителното изкуство, постоянно се интересувам от новости в това направление и следя интернет пространството за интересни неща. Именно по този начин веднъж открих онлайн магазина Reprodukcii.com. В него се предлагат репродукции на голям брой картини от известни художници срещу доста разумна цена. Досега си бях купувал картина само веднъж, тъй като това е доста скъпо удоволствие, но си струваше напълно. След като открих тази доста по-бюджетна и достъпна възможност за поръчка на репродукции, при това на световноизвестни шедьоври, веднага ми хрумнаха идеи как да декорирам подобаващо дома и офиса си.

Тъй като любимите ми художници са Леонардо да Винчи, Ван Гог и Франциско Гоя, реших да потърся дали в онлайн магазина се предлагат репродукции на техни произведения. Само няколко секунди след като влязох в сайта, с голямо задоволство установих, че такива творби са налични. Запретнах ръкави и се заех с търсене и избор на картини за репродуциране. Бях смаян от огромното разнообразие и ми беше доста трудно да се контролирам да не поръчвам двуцифрено число творби. Все пак, успях да се спра само на четири.

Избрах за декорация на офиса две любопитни и противоречащи си картини от Франциско Гоя – „Голата Маха“ и „Облечената Маха“. Стори ми се интересно да ги поставя една срещу друга, да им се наслаждавам през всеки работен ден и да впечатлявам посетителите си по този неособено традиционен начин. И досега се опитвам да открия разликите в изображението на лицето на жената, гениалният художник ги е нарисувал досущ едно към едно.

От великия Леонардо да Винчи си поръчах репродукция на „Дамата с хермелина“. „Мона Лиза“ ми харесва повече, но ми се стори прекалено кичозно да я изтипосам насред хола вкъщи. За радост, тази, която избрах, пасна идеално на цялостния интериор вкъщи. Измежду картините на Ван Гог харесвам най-много селските пейзажи, където е изобразена малка къщурка на фона на поле или планина. Ето защо избрах за репродуциране една от най-специалните негови творби „Къщи в Овер“. Нея я поставих в спалнята срещу леглото. Всички картини изглеждат точно на място и ми носят страхотно удоволствие. Това безспорно е една от най-добрите мои идеи, които съм реализирал.

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 7 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.