Минерална вода срещу камъни в бъбреците

Бъбречните камъни са болезнено заболяване, при което се отлагат калциеви частици в бъбреците. Те варират по размер и форма и за образуването им допринасят множество фактори – електролитен дисбаланс, хормонален дисбаланс, излишен калций в организма и т.н. Има много начини да се справите и да предотвратите образуването на камъни в бъбреците. Един такъв начин е пиенето на минерална вода. С приемането на повече течност, има по-голям шанс бъбречните камъни да бъдат изхвърлени от организма с урината. Най-голям ефект обаче има не каква да е вода, а минералната. Камъните в бъбреците дори могат да бъдат предотвратени с помощта на минералната вода, макар да има хора, които смятат точно обратното.

Минерална вода Петрохан съдържа естествени минерали, които се срещат във водата в природата. Освен това тя е пречистена от всички вредни и опасни за здравето замърсители и химикали и съдържа само и единствено полезни за организма вещества. Елементи като калций, магнезий, сулфати и желязо са жизненоважни за поддържането на добро физическо здраве.

Има хора, които живеят със заблудата, че пиенето на много минерална вода води до отлагането на камъни в бъбреците. Тези образувания в действителност се състоят предимно от калций, но не е вярно, че причината за тях е в пиенето на минерална вода. Следите от калций в минералната вода са малки и в оптимални количества.

Изследваният са доказали, че минералната вода действа положително върху тялото и в действителност намалява риска от образуването на камъни в бъбреците. Магнезият и калцият във водата балансират киселинността на урината и помагат при изхвърлянето на излишните оксалати. Това са два важни фактора, които значително намаляват риска от камъни в бъбреците.

Калият е друг химичен елемент, който също като магнезият, спомага за усвояването на калция. Недостигът на тези вещества значително увеличава риска от образуване на камъни в бъбреците, както и от проблеми с кръвното, костите и други болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.