Да надникнем в кухнята на базалните импланти

Оперативната процедура по поставяне на базални зъбни импланти ви помага да възстановите липсата на зъби, била тя частична, била пълна. Това е нов тип имплантология, която не налага да чакате имплантите да се приспособят към вас, защото всичко се случва веднага, след като сте приключили с лечението. Следват още много причини да проведете това модерно лечение.

Вземете за пример традиционните импланти, където чакате с месеци, за да бъдат приети от организма. Това често е свързано със загуба на много пари, а и ценно време, което може да бъде спестено. Редом с това има доказателства, че класическият вид импланти не е пригоден за всеки пациент. Това са все минуси, които могат да се премахнат бързо и качествено.

Използването на базални импланти в съвременната медицина винаги е давало добри резултати. Малцина се тази, които ще кажат, че този продукт не им пасва добре и изпитват дискомфорт. Разбира се, много зависи и от специалиста, който поставя имплантите, защото той носи отговорност те да бъдат закотвени в кортикалиса или най-твърдата зъбна кост.

За кой се предлагат базалните импланти?

Пациентите имащи проблеми с пародонтално заболяване, което е довело до загубата на зъби, могат да бъдат спокойно, тъй като базалните импланти ще се погрижат за техния комфорт. Същото се отнася и за пушачите, които принадлежат към рисковата група. Имплантите днес позволяват високо натоварване и осигуряват по-лесното хранене и дъвчене от потребителите.

И, колкото да отхвърлят BOI имплантите, те са пътят към по-модерната стоматология. За съжаление на мнозина пациентите ги предпочитат, а това означава, че пазарът за традиционни импланти ще се свива все повече. Цените на базалните импланти са по-ниски, понеже лечението с тях е краткотрайно, както и всички процедури свързани с поставянето им.

В обобщение

Базалната имплантология бележи успехи в цяла Европа. Тя дойде и в България, за да позволи на мнозина да върнат своите усмивки. Сега вече ще успеете да получите наистина здрави зъби, с чиято помощ да се храните, и да демонстрирате високото си самочувствие. Не се заблуждавайте, че това ще ви струва много, заради съществуването на базални зъбни импланти. А сега ви оставяме сами да прецените дали ще стартирате лечебните процедури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 8 = 15

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.