ПВЦ дограмата – топлина и уют за нашия дом

Всяко домакинство желае домът му да бъде защитен от влошените атмосферни условия, а за да стане това факт е необходима качествена дограма. В днешни дни можете да закупите евтини и функционални PVC профили, които ще се погрижат за изолацията на жилището Ви и дори ще Ви спестят пари от изразходване на електричеството.

За никого не е тайна, че PVC дограмата се поддържа лесно. Почистването й става с препарат за дограми, който може да закупите от всеки хипермаркет, а останалото е употреба на мека и чиста кърпа. Ако се притеснявайте, че профилите ще пожълтеят с времето, то това няма да се случи, тъй като съвременните производители са се погрижили и за тази подробност.

Важно е да се знае, че още след поставяне на новата дограма, ще усетите каква е разликата. През зимата топлината от електроуредите Ви ще се задържа в помещенията, а няма да излиза през пробойните на прозорците, както вероятно е било до този момент.

По-добрата топлоизолация при PVC дограмите се дължи на многото камери и плътността на избраните профили. В последно време хората монтират дограми с припълзяващ механизъм, тъй като последният спомага за това да спестите повече пространство и да получите необходимата практичност.

Строителните предприемачи все по-често започнаха да вкарват в плановете си поставяне на PVC дограма за своите обекти. Това е нормално, тъй като изискванията за енергийна ефективност са много големи и клиентите трябва да останат доволни от това, което предлагат модерните сгради.

Друг важен момент при покупката на дограма от поливинилхлорид е звукоизолацията. В този случай роля играе и дебелината на стъклопакета, който сте избрали. Ако монтирате стъкло от 5 или 6 милиметра, то със сигурност ще се отървете от досадните шумове идващи от транспортни средства, гръмогласни съседи и уличната врява.

Един от най-големите проблеми, който може да се появи с ПВЦ дограмите е кондензът. Изпотяването на стъклата е рядко срещано явление, но то може да се появи при неправилен монтаж на дограмата. Ето защо нашият съвет е тази задача да бъде изпълнена от професионални работници, които знаят какво правят. Влага между стъклата може да се види и при разхерметизиране на стъклопакета, което отново се дължи на грешено монтиране.

Когато купувате вашата нова PVC дограма е желателно да се замислите за стъклопакета и колко стъкла ще използвате. Това са важни детайли, изискващи добро обмисляне. Ако нямате необходимите разбирания, то винаги може да се допитате до консултантите на фирмата, от която поръчвате профилите.

Следващото нещо, което предизвиква интерес, е обкова на дограмата. Тук се взимат предвид заключващият механизъм, вида на пантите и други качества. Днес повечето клиенти купуват дограми с така наречения противовзломен обков, който гарантира сигурност за дома и работното място. До голяма степен от това зависи и цената на PVC дограмата.

Затварянето е от водещо значение, тъй като не бива да позволявате да остават неуплътнени места и отвори, през които да преминава студен въздух и да водят до загуба на електроенергия.

Можем да обобщим, че новозакупената PVC дограма ще доведе до повече топлина и уют в дома ви. С визията си тя ще създаде впечатление за повече пространство и ще придаде стил на помещенията Ви. В случай, че искате различен цвят от белия, то винаги можете да поръчате облицовъчно фолио в желаната разцветка, за да завършите успешно интериора си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


1 + = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.