Цените на ПВЦ дограма

Някога цените на пвц дограмата бяха високи. Затова стъклопакетите от PVC бяха много отбягвани от масовия потребител. Днес просто не може да става въпрос за колебание, когато можем да подбираме пвц дограма – просто я поръчваме и нищо друго. Отминаха онези години, когато пвц дограмата беше трудно откриваема в търговските вериги поради факта че бе скъпа и не се купуваше.

През изминалото време производителите на дограма имаха време да разберат какви са качествата и недостатъците на дограмите. Почти никой сега не поставя прозорци, изработени от дървен материал.Така е, тъй като дървото има нужда от допълнителни грижи, за разлика от прозорците направени от ПВЦ. PVC дограмата трае много повече от други материали, по тази причина фирмите произвеждащи прозорци спокойно дават над 10 и повече години гаранционен срок. Който сложи на дома си ПВЦ дограма, то той ще игнорира поддържането на прозорци.

Само трябва да се почиства когато се замърси, PVC дограмата няма нужда от друго. Стъклопакетите от ПВЦ не търпят деформация.Повечето механични елементи могат да се отварят и затварят лесно, заради гъвкави материали. Прозорците от ПВЦ са свързани херметически.По този начин вътре в жилищата няма как да проникне мръсотия и прах.Дограмите от PVC осигуряват изолиране на шума и ограничава влагата. Нужното ниво на екстрите, които предлага дограмата може да се очаква, когато се изберат най-качествените профили, стъкла и уплътнители.

В това отношение те са с различно ниво на качество. Тези които решат да използват материали от по-висок клас, ще платят повече, но и дограмата, която купят е с доживотно качество. По-използваните материали дават по-добра топлоизолация. Много сигурно при поръчката на дограма от ПВЦ е да се подберат стъклата. Може да се избират между обикновени бели стъкла и по-скъпи с различни енергоспестяващи свойства. Много клиенти поръчват по-скъпите стъкла, защото компромисите не са добра идея. Който е осведомен, че от възможностите на стъклата зависи каква ще бъде топлоизолацията, не пести пари. За да достигнат по-добро ниво на топлоизолация, производителите поставят стъкла с различна дебелина. Освен практичност, от стъклата се очаква да повишават външен вид на сградата. Според спецификата на обекта има възможност да се вложат стъкла с определен цветови нюанс. Тази дограма естествено има възможност да бъде цветна.

Производителят ще ви предложи да харесате цвета на вашата дограма. Изборът е богат – от десени на дърво, до всякакви равномерни цветове. Ако решите, може да оцветят дограмата само от външната или само от вътрешната страна. При изработката на дограмата е необходимо да се съобразите и с нивото на сигурност. Жилищана на ниските етажи често са доста застрашени от крадци. Затова който живее на първия етаж, трябва да си сложи дограма с подсилен обков. Така ще защити жилището си от опити за взлом. Докато търсим майстор, който да постави дограмата ни, ние търсим най-изгодната оферта. По-евтината дограма е с по-ниско ниво на топлоизолация и шум. Все пак, клиента сам избира дали да икономиса средства точно от свойствата на ПВЦ дограмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 6 = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.