Хитри начини за унищожаване на хлебарки

Обикновено хората използват отрови, за да спрат нашествието на хлебарки в домовете си. Има обаче и други начини да се справите с пълзящите натрапници, и то използвайки само домашни средства. В тази статия ще ви посочим няколко добри решения, с чиято помощ ще се отървете от вредителите или поне ще намалите популацията им в жилището. И така нека започнем:

  1. Дафинов лист – вероятно го използвате като подправка към ястията ви. Ако той се намачка, така че листата да пуснат аромата си, то последния ще въздейства ужасно за хлебарките. С дафиновите листа можете да изгоните насекомите от дома си, така че никога да не се върнат.
  2. Боракс – поставете боракс на мебелите, където подозирате, че има леговища на хлебарки. Поглъщайки го те ще умрат бавно и мъчително. В действителност боракса е мощен инструмент срещу тези неприятни инсекти и се ползва от много години насам, като ефективно средство.
  3. Смес от лук, чесън и лют пипер – напълнете 1 л. вода в домакински съд и прибавете 1 скилидка чесън, една лъжица лучена паста и 1 лъжица лют пипер. Разбъркайте внимателно за около 2 минути. Оставете съставките да се смесят хубаво за около 1 час. Намерете пластмасови капачки и поставете сместа в тях. Разпръснете ги на различни места в дома ви и чакайте ефекта.
  4. Сода за хляб – има твърдения, че содата за хляб влияе негативно на хлебарките и техните стомаси. Наръсете някои ключови места в жилището си, за да проверите дали това домашно средство ще даде добри резултати, или вредните насекоми ще продължат живота си.

Всички тези неща могат да противодействат на кафявите и черните хлебарки. Имайте предвид, че ако положението е много сериозно, то тези домашни средства няма да ви помогнат. Ето защо се препоръчва анализ на популацията на инсектите, за да се вземат конкретни мерки.

В обобщение

Естествено вие можете да комбинирате тези методи с пръскане срещу хлебарки, така че да има по-голям шанс да се отървете от пълзящата сган. Ако нищо от гореизброените средства не помогне се ориентирайте към фирма за ДДД услуги, която ще ви измъкне от проблема. В никакъв случай не очаквайте чудеса от тези рецепти, а се подгответе за сериозна битка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.