Проектиране на кухня, в която с удоволствие да посрещате гости

Според съвременните тенденции, кухнята е не просто място за приготвяне на храна. Тя се превръща в сърцето на дома, където с радост се събираме със семейството си сутрин на чаша кафе и вечер пред трапезата с вкусни домашни ястия. Трябва да обмислим и най-малките детайли при проектиране на кухня, за да се радваме на уютно и функционално кътче, с което да се гордеем.

При проектиране на кухня предвидете достатъчно пространство за гости

Няма нищо по-забавно от това да включите и приятелите си при приготвянето на вечерята, докато отпивате от чашите с вино. Още на етапа проектиране на кухня заложете достатъчно пространство за готвене, за да може повече хора да се развихрят и да покажат кулинарните си умения. Предвидете възможност за удобно и безопасно използване на уредите, като ги разположите максимално практично и функционално. Осигурявайки повече площ за готвене при проектиране на кухня, ще може да разчитате и на редовната помощ на семейството си при приготвяне на закуската и вечерята.

Отвореният план дава повече възможности за проектиране на кухня по поръчка

Обикновено преходът към останалата част на дома се осъществява чрез остров, който може да изпълнява различни функции в интериора. Кухненският остров може да се превърне в удобно място за похапване или в интересен плот за коктейли. Той би бил и подходящо пространство за работа от вкъщи, докато наглеждате приготвянето на вечерята. Ако сте планирали кухненски остров при вашето проектиране на кухня, може да поканите и децата да пишат домашните си покрай вас, докато вие готвите.  Оборудвайки го със съответните рафтове може да го превърнете в кокетна кухненска библиотека или привлекателен шкаф за вино. Кухненският остров осигурява прехода към останалия интериор в дома, като съчетава елементи от обзавеждането и цветовите решения в кухнята и съседното помещение.

Осигурете максимално количество светлина с креативно проектиране на кухня

Вашата кухня ще стане много по-приветлива ако осигурите максимален приток на естествена светлина в пространството. Предвидете наличието на голям прозорец на етап проектиране на кухня. Ако архитектурните особености на помещението не позволяват подобна стъпка, помислете за различни трикове, с които да увеличите притока на естествена светлина. Поставете огледала и метални елементи на ключови места. Те ще отразяват и разпръскват постъпващата светлина. Помислете и за изкуствени източници на осветление, които да разположите на най-важните места – над печката и мивката, както и под вратичките на хладилника и шкафовете за съхранение – за да можете да откривате бързо и лесно всичко, което ви е необходимо. Обмисляйки проектиране на кухня, не забравяйте и декоративното осветление. Поставете красиви свещи и фенери на откритите рафтове, на кухненския остров и масата за вечеря. Те ще направят помещението по-уютно и ще му придадат характерна индивидуалност.

Когато обсъждате с дизайнера проектиране на кухня, което да ви допада, не забравяйте да направите помещението не само функционално, но и красиво. Обзавеждайки по най-добрия начин вашата кухня, с радост ще събирате в нея цялото си семейство и ще каните приятели на весели домашни събирания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 5 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.