Килими за всеки вкус

Килимите са традиционна част от интериора на почти всеки български дом. Широкото разнообразие, с което се сблъскваме днес от гледна точка на материали, цветови, произход, дизайн и цени на килими допълнително ни помагат да подберем най-подходящите килими за нашия дом.

Някои от основните характеристики на един килим са неговия състав, като напоследък се наблюдава смесването на изкуствени и естествени влакна с цел по-добри качества на килимите, които се предлагат. Друг момент при характеризирането на килими е тяхната плътност и дължината на самия косъм. Колкото по-плътен е един килим, толкова е по-луксозен, а респективно и предлаган на по-високи цени. Най-ясно можете да си дадете сметка за плътността на един килим, анализирайки неговото тегло на квадратен метър.

Широкото използване на изкуствени влакна при създаването на килими днес е понижило тяхната цена, като в другата крайност се намират създадените от естествени материали такива, които държат едни относително стабилни цени. Най-популярните синтетични материали за създаването на килими са акрилът и полипропиленът, които се славят с изключителна трайност и лесно почистване заради възможностите да бъдат безпроблемно третирани с по-агресивни към материите препарати за почистване на петна и натрупани мръсотии.

Изкуствените влакна са предпочитани заради по-ниските цени на килими, които формират, като над 2/3 от използваният материал за създаване на килими в света въобще е полипропиленът, заради изключително ниската си цена. Благодарение използването на полипропилен, килимите създадени посредством него са изключително устойчиви и могат да бъдат използвани дори за открити пространства.

За разлика от полипропилена, акрила е доста подобен на естествените материали като вълна и това е причината да не е подходящ за използване в помещения с твърде много трафик, тъй като въпреки поносимостта си към почистващи препарати той не е с толкова дълъг живот заради все пак по-ниската си износоустойчивост.

Красивите подходящи килими са един невероятен начин да вдъхнем живот на нашия дом, съчетавайки висок лукс и естетика с комфорта и удобството, от които се нуждае нашето семейство.

Публикувано от

Димитър Георгиев

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


3 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.