Детско хранене навън

Храненето с малчугана навън е истинско приключение. Понякога семейната вечеря на публично място може да те накара да си кажеш „Никога повече!“.

Вeчерята извън дома с малко па лавниче е предизвикателство дори и в най-непретенциозното заведение. За да запазиш спокойствие (доколкото е възможно), приеми факта, че детето по всяка вероятност ще прави всичко друго, но не и да се храни правилно. Дори най-кротко то мъниче трудно се застоява дълго на едно място, а това може да влуди цялото семейство и да провали вечерта ви. Значи ли това, че никога повече няма да вечеряте навън, или ще се откажете поне докато детето не навърши… 18?! И защо никой не ви го каза, преди да станете родители!

Мамо, толкова е вълнуващо!

Основната причина за това странно и необяснимо поведение на иначе послушното вкъщи дребосъче е в неговото голямо вълнение. Всичко е ново и непознато за него и то се втурва да го изследва с неизчерпаема енергия! Все пак да се храниш с дете навън е много по-различно от това да ядеш вкъщи: други хора, миризми, звуци, обстановка все неща, от които и най-големият кротушко лесно може да се превъзбуди пред смаяния поглед на родителите си. Не е изключено и да се червиш от срам заради нездравото му любопитство, нетактичните коментари относно „онази грамадна леличка“, говоренето на висок тон, рева и крясъците, нанесените щети и т.н.

Списъкът с детски пакости може и да е голям, но е важно да знаеш, че малкото не ги прави, за да те ядоса, а просто защото не знае как да се държи в тази ситуация. Не се учудвай дори ако се запиташ: „Това наистина ли е моето дете?“ Наистина в момента то никак не прилича на себе си…

Страх от непознатото

Всички новости, с които се сблъсква детето в ресторанта, могат да го накарат да се почувства смутено и объркано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


1 + = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.