Грижи за pvc дограмата

Тези мерки ще ви помогнат да избегнете висока влажност в помещенията и да предотвратите нежелани последствия, като лоша топло и шумоизолация:

Проветрявайте всички стаи 3-4 пъти на ден в продължение на 15 минути, сутрин в продължение на 20-30 минути (особено в спалнята).По време на проветрението прозорците трябва да се отворят по-широко, ако е възможно, това ще осигури ефективна вентилация за кратък период от време.

Всяка pvc дограма се характеризират с много добро притискане на прозореца към касата, в затворено положение се пропуска много малко въздух. По този начин се натрупва влага в помещението (особено в кухнята).Влагата попада в най-студените части на външните стени, т.е. на стъклото, под формата на замъгляване и кондензация, при по-тежки студове, ако имате  алуминиева дограма – лед.За предотвратяване на тези явления, е необходимо на първо място, намаляване на влажността в помещението чрез редовно проветряване, това не изисква никакви допълнителни разходи или монтаж на вентилационна система или климатик.Въз основа на условията на комфорт, влажността в помещението не трябва да надвишава 30%. За да предотвратите конденза върху вътрешната повърхност на стъклото не блокира потока на топлия въздух от радиатора към pvc дограмата.

Грижа за гумените уплътнения

Уплътненията на качествената pvc дограма са изработени от съвременни материали, които обаче са предмет на естествено стареене. За да удължите живота им, т.е. да запазят гъвкавостта и способността си за задържане на мръсотия и дъжд, веднъж или два пъти годишно, трябва да ги почистите като ги избършете. След това уплътненията на вашата pvc дограма ще останат гъвкави и водоустойчиви.

Отводнителни канали

Всяка pvc дограма има отводнителни канали за отвеждане на влагата извън прозореца. Дренажните канали, разположени в долната част на рамката, могат много лесно да бъдат открити, само като отворите крилото на дограмата. Необходимо е да се следи за състоянието на тези канали, както и от време на време да ги почистите от мръсотията.

Грижа за обкова на pvc дограмата

Прозорците са оборудвани с високо качествен обков. За да удължите неговия експлоатационен срок, трябва поне 2 пъти годишно, да смазвате всички подвижни части с масло, което не съдържа киселини или смоли. Грижата за обкова не премахва неговите антикорозионни свойства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


3 + = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.