Рискове при използването на бързи кредити

В контекста на разрастване на сектора за бързи кредити в България много хора все пак не са напълно запознати с потенциалните рискове при използването на бърз кредит. А такива естествено има, както за клиентите кандидатстващи за пари на заем, така и за дружествата, които ги отпускат.

Както знаете услугата бърз кредит е изключително опростена и бюрокрацията е намалена до възможния минимум, като дори се предоставя възможност за кандидатстване за бърз кредит онлайн. Единственото нещо, което ще ви бъде нужно, за да се възползвате от отпускането на пари на заем или т.нар. бърз кредит е да имате 18 години и да притежавате лична карта.

Макар банките също да предлагат бързи кредити и пари на заем по ускорена процедура, там нещата в 99% от случаите не стават само с лична карта, но това е начин да ви накарат да отидете на място и тогава започва същинската банкова бюрокрация. Казвам 99% тъй като не съм открил банка с процедура, която предоставя всички удобства, които са характерни при кандидатстване за бърз кредит пред небанкова финансова институция, но все пак такава може и да има. Всички реклами обаче за бърз кредит от банка само срещу лична карта си остават една опашата лъжа. Винаги ще ви се поиска кредитно досие, документ за доходи и т.н.

Напълно нормално е при отпускането на бърз кредит и пари на заем лихвите да са малко по-високи от стандартните, тъй като и рисковете са по-големи. Все пак банката или небанковата кредитна компания не получават 100% уверение дали кредита, който са отпуснали ще бъде погасен, а това именно налага по-високите лихви, които да обезпечат потенциални нелоялни получатели на кредит.

В зависимост от съответната банкова или небанкова кредитна институция лихвите при отпускане на бърз кредит онлайн могат да варират в диапазона от 12% до 30%, като периода на погасяване на бърз кредит също може да варира между 2 месеца и 7 години.

Публикувано от

Димитър Георгиев

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.