Как да изберем сребърни бижута?

Хората често се отнасят към сребърните бижута с подчертано пренебрежение. Подобно отношение не е заслужено в никакъв случай защото среброто като благороден притежава благороден цвят и аристократична скромност, съчетавайки в себе си всички качества на другите благородни метали, при това на много по-достъпна цена за бижутата произведени от него.

Сребърните бижута действително изглеждат много красиви. Среброто като метал е еднакво подходящо за всякакъв вид бижута – обици, верижки, сребърни пръстени, висулки, брошки и гривни. Сребърни бижута понастоящем се произвеждат от много фирми и могат да бъдат открити на различни места – ателиета, магазини, заложни къщи и т.н.

Характеристики на среброто

В технологично отношение среброто малко се отличава от златото или платината. Белия благороден метал позволява от него да бъдат изработвани бижута с най-разнообразни форми, големина и повърхностна обработка. Основната и най-очевидна разлика обусловена от по-ниската стойност на среброто е, че бижутата от него се отличават с много по-масивните си и разнообразни форми. Не рядко сребърните бижута са експерименти на техните автори, каквото не биха си позволили с много по скъпото злато и платина.

Среди минусите на бижутата от сребро са че те рядко се инкрустират със скъпоценни камъни, но пък и средния потребител на сребърни бижута малко се интересува от вида на блестящия камък върху украшенията си. Среброто за разлика от златото потъмнява и бижутата от него изискват повече грижи. При съвременните методи на обработка, като родиране например тези проблеми са напълно решени.

Как правилно да изберем сребърни бижута?

Тънкостите при този избор не са малко, но за обикновения потребител е нужно да знае основните неща: Размерът – от особено значение при избора на пръстен или гривна. Дали човекът за който го купуваме харесва сребърни бижута и дали те се вписват в цялостния стил на човекът, който ще ги носи, както и неговия пол. Мъжките и женските бижута от сребро ясно се отличават по размерите, плетката и масивността. Следва да се има и предвид, че сребърните верижки, пръстени и гривни е прието да се носят в комплект. Добър избор би било комбинирането на сребърно колие с обици или на пръстен с гривна.

В наши дни, за да се купят сребърни бижута не е нужно да се хаби много време за това, да се обикалят специализираните магазини. В страната ни съществуват множество онлайн магазини насочени главно към търговия със сребърни бижута. Нужно е просто да се обърнете към Гугъл и той ще даде най-точния и добър отговор на търсенията Ви и в значителна степен ще улесни вашия избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 9 = 15

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.