Какво се налага да знаем за погребението и кремацията?

Тази неприятна тема за всички вас може да се окаже много полезна, когато дойде последния час на ваши близки и роднини. Всички вие искате да угодите желанията им за погребение или кремация със съответната церемония, която е обвързана с религията им. За да постигнете тази цел е нужно да наемете траурна агенция, която ще ви съдейства за изпращането на покойника.

В тези притеснителни минути всяка траурна агенция в София или друга точка на страната трябва да се отнесе с нужния респект към починалия човек и да понижи притесненията ви. Ясно е, че едва ли някой ще спре голямата болка, но поне може да я облекчи като работи професионално за сбогуването с любимите ви хора. Това са все важни неща, които е добре да имате предвид във всеки един момент, защото животът е наистина непредсказуем.

Организация и провеждане на погребение

Преди да се постави покойника в земята се извършват няколко дейности. Нужно е да се намери гробно място и работници, които да изкопаят гроба. Освен това се назначава точна дата и час, когато ще се извърши ритуала, който съпътства погребението. На него може да присъства свещеник, който да направи опело, а също така и роднините на починалия човек.

Организирането на едно погребение трае различно време. Периодът се определя от конкретните ви изисквания спрямо подготовката на церемонията, която най-често е обвързана с религията на покойника. Разбира се, идеята е нещата да се случат възможно най-бързо, за да изпратите тялото или тленните останки. Понякога може да се наложи репатрация (транспортиране на труп от чужбина) като това се свърза с административни процедури.

Най-важното при едно погребение е то да стане с почит. За целта може да се извърши шествие и носене на ковчега, което засвидетелства обичта и уважението ви към любимия човек. Не на последно място поставяме и по-малките детайли като закупуване на кръст, венци, цветя и други подобни. Повече информация за нужните неща ще намерите в траурната агенция.

Кремация – подготовка и реализация

При кремацията тялото на покойника се поставя в крематориум (пещ). Тялото се изгаря и остава само прах, който може да вземете в специален съд предназначен за целта. Така наречената смъртна урна се носи вкъщи или праха се разхвърля на точно определено място.

Мнозина са тези, които предпочитат именно кремация пред погребение и ние близките им хора сме длъжни да задоволим това тяхно желание. Всяка траурна агенция практикува кремирането, тъй че няма да имате проблем с неговата реализация.

Вие сте тези, които решавате дали кремацията ще бъде придружена от ритуал или не. Ако държите на церемонията, то услугата ще излезе по-скъпо, но пък за сметка на това ще вземете правилното решение. Желателно е да се простите с покойника, така както подобава и за пореден път да покажете вашата привързаност към него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.