По какъв начин да вземем кола под наем?

За тези от вас, които не могат да се примирят с факта, че личната им лека кола е в сервиза и търсят удобен начин за транспорт ви препоръчваме рент а кар услугите станали много достъпни не само в България, а и на различни точки от света. Днес мнозина взимат коли под наем, без да се притесняват са сумата, която трябва да платят или за други подробности.

Самият наем на автомобил не крие никаква сложност. Достатъчно е да изберете една от многото фирми на пазара предлагащи изгодни оферти. Имената на компаниите ще откриете в интернет, както и сайтове с услугите им. В наши дни онлайн резервацията на автомобил е възможна, а тя ви спестява време от ходене по офиси, пари за градски транспорт и прочие.

Обикновено, след като си изберете лека кола под наем ви се предлага да платите чрез дебитна или кредитна карта. От последната се блокира определена парична сума за периода, в който ще ангажирате возилото. В присъствие на служител се прави оглед на превозното средство, така че да се уверите в неговата изправност, добра визия и готовност за употреба.

Ако сте изпълнили горепосочените стъпки, то вие вече можете да се насладите на новата ви придобивка. Естествено, налага се да се съобразите с всички отговорности, за които пише в договора ви. Колата не бива да се оставя на тъмни и непознати улици, както и да се управлява разумно от водачите. Предизвиканите от водачите инциденти са изключително за тяхна сметка.

Усвояването на автомобил под наем става след представяне на валидни документи – лична карта и шофьорска книжка. Носенето на захранена банкова карта (дебитна или кредитна) е препоръчително, тъй като малко компании приемат плащания в брой. Клиентът получава кола с пълен резервоар и е задължен да я върне по същия начин.

В заключение

Общо взето това са важни неща при вземането на кола под наем. За всички други въпроси и подробности питайте фирмата, която предоставя услугата. Имайте предвид, че винаги може да разчитате на специалистите работещи към компанията, тъй като тяхно задължение е да ви помагат, с каквото и както могат. Но нека спрем дотук, и да ви пожелаем всичко хубаво и успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.