Боклуци, боклуци и отново боклуци

Боклук в СофияЗабелязали ли сте как започваме да се затрупваме с всякакви отпадъци? Дали кутии, торбички или запазваме неща, от които нямаме нужда. Всичко това са боклуци, които не само, че затрупват нас, но и целия ни живот. Не чувствате ли понякога, че се давите, но не във вода, а във вещи, които отдавна е трябвало да изхвърлите.

Според проучванията, значителна част от населението на планетата страда от т.н. болест вещомания. Не става въпрос само за стари и ненужни вещи като всякакви спомени и прочие, а за нещо далеч по – сериозно. Хората се затрупват с всякакви боклуци, дълбоко убедени, че те са наистина потребни. Манията им може дори да застраши живота им. Някои запазват храна, престояла години. Домът им се превръща в бунище, което става все по – голямо. Човек, имащ тази болест бива неразбран и от близките си, заради фиксидеите си за събиране на всичко, което попадне в полизрението му.

Учените полагат сили, за да разберат коя е причината разумни хора да събират битовите си отпадъци. Засега отговор на този въпрос не е открит. Познати са някои невероятни истории. Американецът Джон Кенет е познат в градчето, където живее с манията си да събира коли за скрап и да ги рециклира. Интересното в случая е, че той просто изкупува стари и ненужни превозни средства, тъй като смята, че недействащите машини се нуждаят от дом. За да може да побере колкото се може повече разпадащи се коли, Кенет е закупил къщата в съседство. До момента американецът е горд собственик на над 30 раздробени автомобила.

Странен е фактът, че за всички останали отпадъци е категоричен, че мястото им е в кофата за боклук, но как е възникнала нуждата от събиране на стари коли не е ясно. Мъжът споделя, че е щастлив, че може да осигури дом на толкова машини и се надява, че колекцията му ще продължи да расте. Едва ли обаче, съпругата му споделя същото мнение, защото разходите по манията са значителни. Всичко започнало преди 10 години и последствията се оказали плашещи. Тази болест покосява все повече млади хора, особено в Америка. Манията да задържат всичко, до което се докоснат все още няма логично обяснение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 5 = 8

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.