Американски мускул

Колите несъмнено представляват интерес за много хора.Всеки един от тези привърженици на автомобили има различни предпочитания.Някои харесват спортните и пъргави коли, докато други биха предпочели лукса и комфорта на големите и удобни лимузини.Сега ще разгледаме една по-различна и по-своенравна категория автомобили, именно – мускулестите американски „чудовища“. Мускулестите коли бяха хит по пътищата през 70-те, 80-те и 90-те години, като днес са изключителна рядкост и много трудно биха се намерили в която и да е автокъща. Някои от най-важните определения за тези автомобили е, че всички те са „Американски“, всяка от която има голяма мощност и почти винаги задвижването става, чрез задните колела. Изборът на „топ“ мускулеста кола е доста сложна задача, тъй като всяка една от тези коли има своебразни качества и изключителна индивидуалност.Тук ще погледнем някои от най-видните образци на този тип автомобили.

Chevrolet Camaro

Продукцията на този модел на Chevrolet почва през 1966г. и следва до сега, като изключение прави периода от 2002-2009г. От първия автомобил до сега има пет генерации, като първите модели варират от 3.8 литрови двигатели I6 7-литров V8s. Ford Mustang Ford Mustang е икона в мускулестите автомобили.От 60-те години до ден днешен има пет поколения, като първия от тях е започнал с V8 двигател, имащ 200 конски сили под капака.

Dodge Challenger

Може да се каже, че Dodge Challenger е типичен пример за традиционен мускулест автомобил. Дори последния модел от 2011г. има вид и усещане, както тези произведени от 1970г. Повечето варианти от 70-те години идват с 5,2 и 5,7 литрови V8 двигатели.Последния модел на автомобила от 2011г. разполага с 6.5 литров HEMI V8 двигател, базовата цена на който е $25 000.

Pontiac Firebird

Този мускулест автомобил беше представен за първи път на пазара през 1967г. Първата генерация на автомобила идва с 3.8 и 6.6 литрови V8 двигатели, както и четвъртото поколение с 5,7 литров V8 двигател.Тази „мускулеста икона“ е спряна от производство през 2002г.

Сега обърнахме поглед към някои от най-популярните автомобили, представители на „американския мускул“. Освен тези мускули, други видни представители на този тип коли несъмнено са Ford Thunderbird, Mercury Cougar, Plymouth Barracuda, Dodge Charger, Chevrolet Corvette и така нататък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.