Летищата на Обединеното Кралство полудяха покрай юбилея на кралицата

Обединеното КралствоХийтроу, Гетуик, British AIrways, Virgin Atlantic, както и Jet2, чийто сайт в момента е изцяло посветен на юбилея и на промотирането на евтини самолетни билети по този случай, празнуват юбилея на кралицата със специално организирани събития на тема Великобритания, предава Еър Травъл Нюз.

С пристигането на хиляди фенове от всички страни по света, се очаква и около 6 млн. британци да се насочат към различни международни дестинации по време на уикенда, посветен на диамантения юбилей на кралицата. По този повод всички летища и самолетни авиокомпании на територията на страната са запретнали ръкави да осигурят подобаващо изпращане на своите пасажери и близко до това за кралските особи обслужване.

Пасажерите, които излитат от северната писта на летище Хийтроу, имат удоволствието да зърнат огромния флаг на Великобритания (известен още като Union Jack Flag), както и силуета на кралицата, нарисувани върху асфалта по случай 60-годишното царуване на Нейно Величество. Очаква се около 800 хил. души да пристигнат в Лондон в началото на месец юни, които ще имат честта и удоволствието през точно тези дни да се разхождат из залите за пристигащи върху червен килим. Освен това, служителите от екипа на летище Хийтроу ще раздават на всички флагчета на Обединеното кралство, като всеки ще бъде лично приветстван да напише своите персонални поздравления на кралицата в официалните книги, които в последствие ще отпътуват към Бъкингамския дворец.

Летище Гетуик ще бъде домакин на стрийт парти

Пасажерите, които предстои да преминат през южния терминал на летище Гетуик също ще бъдат въвлечени в шоу програма. Става дума за стрийт партито, което ще се организира на територията на летището в зоната пред охранителните линии. Предстои Гетуик да бъде домакин на чаено парти с кифлички, сандвичи с краставици и голяма доза развлечения. В забавата се очаква да се включат гайдар, шотландска гвардия и духов оркестър. Подобно на своите колеги от Хийтроу, Гетуик също ще раздават безплатни кексчета тарталетки и британски знаменца на всички пътници, преминаващи през територията им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.