Лифтинг с конци: Процедура, подходяща възраст и ползи

Лифтинг с конци: Процедура, подходяща възраст и ползи

Лифтинг с конци е нехирургична козметична процедура, която цели повдигане и стягане на отпуснатите тъкани и кожа с помощта на специални конци. В тази статия ще разгледаме какво включва процедурата, коя е подходящата възраст за това и какви са ползите, които произлизат.

Какво представлява лифтинг с конци

Лифтингът с конци е минимално инвазивна козметична процедура, предназначена за справяне с признаци на отпускане, увисване и стареене на лицето.

По време на процедурата, разтворими нишки, обикновено изработени от материали като полидиоксанон (PDO), полимлечна киселина или поли-L-млечна киселина, се вкарват в кожата през микроскопични разрези.

Тези нишки имат микроскопични кукички, които се захващат за кожата, позволявайки им да бъдат изтеглени нагоре, за да повдигнат и преместят увисналата или отпусната тъкан.

Подходяща възраст за процедурата

Идеалната възраст за процедура за лифтинг с мезо конци може да варира в широки граници, тъй като това силно зависи от индивидуалните фактори и степента на стареене или отпуснатост на кожата.

Обикновено, този тип процедури са подходящи за хора в диапазона между 30 и 70 години. Често се търсят от пациенти, които искат да се справят с леко до умерено увисване на лицето, без да се подлагат на операция.

Важно е да се подчертае, че както долната, така и горната възрастова граница могат да варират в широк диапазон, тъй като всеки човек старее различно и не може да бъде поставен под общ знаменател.

Ползи за кожата

Лифтингът с конци може да се определи като процедура, която оказва силно благоприятен ефект върху кожата на пациента, тъй като самата процедура силно стимулира производството на колаген.

Това се случва в резултат от естествени процеси, целящи да разградят конците и да заздравят тъканта, което в края на краищата води до естествено изглеждащи резултати, изразяващи се в по-висока стегнатост и подобрена текстурата на кожата.

Кога се виждат първите резултати

Пациентите могат да видят първите видими резултати почти веднага след процедурата, с непрекъснати подобрения през следващите 4 – 8 седмици, тъй като нишките стимулират производството на колаген непрекъснато (научете повече на AestheDerm.eu).

Поставя ли се анестезия

За разлика от хирургичния лифтинг на лицето, лифтингът с конци обикновено се извършва с локална анестезия, което го прави по-безопасен вариант за тези, които не желаят или по някаква причина на могат да бъдат са подложени на пълна упойка.

Възстановяване

Възстановяването след лифтинг с конци се случва изключително бързо, макар че са необходими няколко дни. След процедурата се усеща леко подръпване, което след няколко дни отминава. Човек може да се върне на работа още в деня след процедурата.

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + = 12

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.