Съставките на съвременните парфюми

Парфюмите са комплексна комбинация от ароматни масла и съединения, но един парфюм е много повече от химическа комбинация. Сигурно сте чували, че паметта свързана с обонянието е най-силната и запомняща се. Веднъж, когато усетите аромата на даден човек, може след дълги години, когато отново усетите същия аромат да си спомните за човека, който го е използвал. Използването на парфюми е популярно от векове. Първоначално хората са използвали аромати, които са били направени от натурални съставки, като например цветята и техните семена. Първите парфюми се появяват в Египет, Китай и Индия, тогава те не са се разделяли на дамски и мъжки парфюми, всички аромати са били еднакво подходящи, както за мъже така и за жени.

В днешно време ароматите се разделят на дамски и мъжки парфюми. Дамските парфюми имат сладък и приятен мирис на цветя, плодове у други по-сложни ухания, докато е характерно повечето мъжки парфюми да имат по-остър и тежък аромат от дамските, за да се подчертае първичното обаяние на мъжките парфюми. Съвременните мъжки парфюми представляват ароматни комбинации и стилно ухание. Най-често използваните аромати при повечето мъжки парфюми са мускус, цибет и др.

Най-силният аромат, който се използва в парфюмерийната индустрия е мускуса, който е основна съставка на всички качествени мъжки парфюми. Друга съставка, която се използва за производството на мъжки парфюми е цибетът, който също като мускуса има животински произход. Цибетът има изключително силна и остра миризма, като по тази причина се използва в малки количества при производството на мъжки парфюми. Тази съставка е изключително добър фиксатор и се използва в почти всички маркови мъжки парфюми. Цибетът също може да се открие в изкуствен вид, както и всички останали животински съставки, които се използват за направата на дамски и мъжки парфюми. Синтетичните аромати се използват, с цел да се намалят цените на парфюмите и да станат по-достъпни за широката аудитория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.