Как да изберем правилните парфюми – съвети и инструкции

За да откриете наистина подходящия за вас аромат, ще ви се наложи да направите няколко експеримента и проучвания в света на марковите парфюми. Всеки човек според собствените си предпочитания може да подбере аромата, с който иска да го свързват всички останали хора около него. Тук ще намерите някои полезни инструкции за това как сами да откриете вашия уникален аромат на парфюм.

  • Изяснете си първо какво точно ухание ще търсите. Бихте ли искали да мирише на лимони, ванилия, роза или мускус например?
  • Попитайте жената с интригуващ аромат на фрезия, която срещате всеки ден в асансьора, как се казва парфюма й.
  • Мислите за ароматите, по същия начин както мислите за музиката. Всички парфюми имат връхни, сърдечни и базови нотки. Имайте предвид, че връхните нотки са това, което първо усещате, а именно аромата на цитруси и леки подправки. Тяхното ухание бързо се изпарява.
  • Съсредоточете се върху любимите си ухания и ги споделете с опитните продавач-консултанти, които ще ви предложат най-подходящите парфюми. В допълнение можете да ги комбинирате с козметика от същата серия и аромат, така ще наслоите уханието и то ще бъде далеч по-трайно.
  • Нанесете аромат и изчакайте 10 минути. Не забравяйте, че трябва да се пръска върху така наречените пулс точки, където кожата е най-топла и дифузията на аромата е най-добра.
  • Помиришете отново и ако все пак аромата ви харесва, шансовете, че ще ви хареса и утре е голям. Все пак имайте предвид, че връхните и сърдечните нотки се изпаряват, накрая остават най-тежките етерични масла или казано с други думи уханието на базовите нотки е най-трайно и силно.

Съвети и предупреждения:

  • Питайте за купичка с кафе на зърна, за да неутрализирате аромата на различните парфюми по време на избора ви.
  • Някои жени предпочитат по-свежи, цитрусови аромати за ежедневна употреба, а по-силните и натрапчиви – за специални поводи.
  • Не забравяйте, че има няколко различни вида парфюми според концентрацията им. Спрямо съдържанието им на ароматни масла зависи и цената им, като най-скъпи са парфюмите, а след това са Eau De Parfum, Eau De Toilette, одеколона и спрейовете за тяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.