Какво трябва да търсим при създаване на собствен онлайн магазин

Онлайн търговията е нещо, в което трябва да подходим изключително внимателно, като особено внимание е нужно да обърнем на различните типове софтуер, за създаването на наш собствен онлайн магазин и по-конкретно какви са нещата, които една удобна и полезна платформа за тази дейност предлага.

  • индивидуалност – т.е. да имате възможност да създадете онлайн магазин по начин, по който вие самите желаете той да изглежда. Така ще се отличите от конкурентния интернет магазин и ще можете да подчертаете бранда си. Едно е да имаш електронен магазин, друго е той да специален.
  • плащане – колкото повече видове плащане поддържа един електронен магазин онлайн, толкова по-добре. Това означава възможности за повече хора, които не разполагат със средства за по-масово разплащане да могат да поръчат харесаният артикул, именно от вашия онлайн магазин… Защото конкуренцията приема само 3 вида дебитни карти например.

  • защита – колкото по-сигурен е вашия онлайн магазин, толкова повече доверие ще имат в него клиентите. Все пак не искате някой да хакне системата и да съсипе толкова много труд, който сте вложили.
  • използваемост – лесното меню, бързото плащане, елементарните умения за ориентиране в един онлайн магазин го правят известен и предпочитан. Не усложнявайте процедурите по плащане и не карайте клиентите си да попълват 3 пъти своите данни преди да се сдобият с новата си покупка.
  • система за контрол и мениджмънт – колкото повече възможности имате да следите и управлявате вашия онлайн магазин и поръчките в него, толкова по-добре. В началото може да не сте сигурни за какво служи определена настройка, но постепенно всичко ще ви стане кристално ясно и вие ще можете да се възползвате, за да повишите продажбите на своя онлайн магазин.

Използвайте изпитани решения от други търговци като вас при избора на готов онлайн магазин и ще си дадете сметка, че щом те са се справили и вие можете. Успех с вашия нов интернет магазин.

 

Публикувано от

Димитър Георгиев

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


1 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.