Как да изберем парфюм

Изборът на парфюм може да е труден. В днешно време има хиляди парфюми, а всеки месец излизат десетки нови модели от известни по света марки. В тази статия ще се опитам да ви насоча как да направите вашия избор. Добре е да знаете какво търсите – по-силен или по-слаб аромат за пример. По-слабите аромати са подходящи за лятото, тъй като жегата прави ароматът още по-силен и има опасност силният аромат да стане неприятен или по-точно твърде натрапчив за околните. Разгледайте в интернет – марки и съответно цените на техните продукти. Някои марки (примерно Guerlain) са по-скъпи от други като Bvlgari, Azzaro, Dolce and Gabbana и т.н.

След като сте се ориентирали в цените можете да посетите локалната парфюмерия за да пробвате ароматите. Много е важно да не прекалявате и вашият нос да си почива. Примерно на 10 аромата правете почивка. Ако го пренатоварите, няма да усещате правилно аромата.

Замислете се колко милилитра трябва да е парфюмът. Класически варианти са 30, 50 и 100 мл. Като този от 30 мл е подходящ, когато не знаете дали напълно го искате. 100 мл. разбира се излиза по-евтин вариант като количество/цена.

Спрете се на няколко парфюма, запишете си ги и отидете на следващия ден за да направите финалния избор.Обикновено има специални картончета за пробване на аромата. Най-добрият вариант е на кожата, но бързо ще ви свърши мястото. Можете да си носите химикал за надписване.

Ако изборът е много труден, можете да попитате консултанта. В повечето случаи те са компетентни и могат да ви насочат в модните тенденции.

Много от парфюмите имат и подаръчни комплекти – парфюм, душ гел и автършейв.

При покупка попитайте каква е политиката на магазина – има ли възможност за връщане, замяна и т.н.

След като вече сте използвали един парфюм и ви е харесал, може да го поръчвате от интернет. Обикновено в интернет цените на повечето стоки са много по-евтини и е доста по-удобно за пазаруване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.