Хотел Хавана

Лицето на хотела в Интернет

За съжаление в България го има все още феномена собственици на хотели да не инвестират в собствена уеб страница или в най-добрия вариант инвестират в уеб страница, която не би спечелила никога клиент с вида и функционалността си. Сайтове изработени специално за визуализиране на мобилни телефони и таблети имат само малка част от българските хотели.

Ако пътувате по работа или за удоволствие в друг град трябва да отседне някъде. Ако имате важна бизнес среща например в Благоевград хотели в които можете да отседнете ще откриете десетки в интернет.

Но предимно как ползвате интернет? Ако по-голямата част от деня сте в движение може би сърфирате в интернет от телефона си и ползвате таблет?

Тази малка част от българските хотели, които имат сайтове и приложения оптимизирани за мобилни устройства са от тези хотели, които си заслужава да посети човек. Защо точно тях ли?

Често фасадата на един хотел е решаваща, за да отседне в него човек. Ако сте ходили на екскурзия без предварителна резервация бихте ли отседнали в неугледен, видимо стар, занемарен хотел на който сте подапнали докато обикаляте по улиците в търсене на място за престой? Предполагам, че не.

Фасадата на един хотел в интернет е неговата уеб страница. Ако няма уеб страница, то съответно няма да го видиш хотела, макар да вървиш по улицата на която е той. Ако има занемарена страница, ще видиш хотела, но само каква фасада – по-добре не! Но, ако фасада е приканваща и хотелът ти казва, че това е твоето място, хотелиерът е спечелил нов клиент!

По представянето в интернет на един хотел може да се съди и като цяло за него. Ако хотелът е представен перфектно в интернет пространството, уеб сайтът му е оптимизиран за отваряне както със стандартни компютри, така и с мобилни устройства, има форма за резервация, галерия или 3D разходка, то вероятно и реално в хотела положението е същото – обръща се внимание на детайлите, чисто е, стаите са спретнати, има всякакви малки удобства, като например румсървис, пране и гладене, а вероятно и обслужването е на ниво.

Фасадата на всеки хотел в интернет е важна за да го посетите за първи път, но дали ще останете доволни и ще се завърнете пак там след време зависи от това дали очакванията са останали оправдани – нека не забравят това хотелиерите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.