Прага през зимата

Много хора определят Прага като един от най-красивите Европейски градове, а дори и най-красивият. Мнението им със сигурност не е субективно, тъй като има причина Прага да има тази слава.

Разположен в сърцето на Европа, този мултикултурен град съчетава в себе си история и архитектура на отминали епохи, но и модерна визия на съвременен, космополитен град. Тук животът тече забързано както навсякъде.

Много туристи избират Прага за да прекарат тук Коледа или Нова Година. Магнетичният град е още по-красив през зимата – сградите са окъпани в светлина, всичко е украсено – магазини, къщи, паркове. В допълнение към това е и снега – снежинките танцуват из въздуха и създават усещането, че се намирате в коледна картичка.

Но и не само Прага, цяла Чехия е като зимна приказка през това време от годината. Живописните пейзажи, състоящи се от безгранична белота и сгушени къщурки могат да се видят из цялята страна. Но може би най-красиви са замъците. Запазили в себе си историята и красотата, те сияят с неземна красота. Европейските замъци са нещо, което всеки човек трябва задължително да посети поне веднъж в живота си. Ако пък посетите замък на Нова Година или Коледа, или изобщо по това време на декември, то това ще остане един незабравим и красив спомен.

Едно мнение за “Прага през зимата”

  1. Добра информация и като цяло добра статия. Не съм бил досега в Прага, но явно е доста хубава дестинация.
    Бил съм в Гърция и Холания (екскурзии). Найстина забележителни дестинации, а кой каза, че България е най-забележителна по природа ? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 4 = 0

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.