Ориса се отваря към туризма

IndiaОриса, известна още като Одиша – щат в Индия, скоро ще формира собствена политика за привличане на туристи. Това бе решено на семинара „Туризмът: движеща сила на държавната икономика“. Ориса има огромен потенциал да бъде привлекателно място за любителите на източната екзотика, но до този момент не е успяла да се рекламира като интересен продукт на световния туристически пазар. Централно място в статегическите мерки ще заеме изграждането на подходящата инфраструктура. Като други проблеми, които министрите виждат, са липсата на промотиране на еко и приключенския туризъм, на културното наследство, на обща политика в областта на туризма.

Предвижда се до 2014 г. Ориса да развие туристическата си база до 4000 стаи в 3-звездни хотели и 2000 в 5-звездни. Целта е да бъдат привлечени както туристи средна класа, така и по-платежоспособни, за което именно ще се наложи либерализация на политиката в областта на туризма. Докато провинции като Гоа са магнит за огромни потоци туристи и трупат капитал от нови и нови казина, Ориса се затруднява, защото местните смятат този тип забавление за нещо лошо и незаконно. Можете да стигнете до Ориса със самолетни билети на British Airways и Kingfisher Airlines.

Едно от най-забележителните неща на Ориса е, че това е родината на пясъчното изкуство. Разпространила се в цял свят, техниката на извайване на скулптури от пясък произлиза от точно тази Индийска провинция и се състои в прецизното смесване на чист и фин пясък с точното количество вода. Звучи простичко, но истински красиви произведения могат да бъдат постигнати само от майстори на това изкуство, за което се смята, че датира от ХІV в. На плажа в Пури, един от популярните курорти в Ориса, ще намерите Golden Art Institute – там ще ви покажат основни техники, за да изпитате непосредствено удоволствието от превръщането на пясъка в произведение. Курсовете имат капацитет до 50 човека и началните познания отнемат около седмица. Следобяд красива галерия на плажа е на разположение от 16 до 18ч.

India

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


1 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.