Какви правила трябва да следваме за да можем да направим правилния избор на хотел

Созопол е град с традиции в изкуствата – актьорско майсторство, музика, картини и многобройна култура. Градът се разделя на стара и нова част, като в старата част може да се усети античният дух на града, покровителствал стотици години колонизатори, владетели,рибари. Аполония-както е било старото име на Созопол е дадено от гръцките колонизатори, бог Аполон. За да бъде почетен бог Аполон по-късно римляните са построили статуя, давана за пример за изкуството в провинциалните римски владения.
Информацията, с която ни заливат туристическите агенции за почивка в Созопол е многобройна. Всяка агенция има стотици оферти. Но как да бъдем сигурни, че информацията е точна. Когато се използва посредници може да има възможност за измама. Разбира се има много агенции кoито обръщат внимание на клиентите. Предлагаме Ви няколко идеи как може да се защити от недобросъвестните агенции когато търсите оферти за море:

Осъществете контакт с хотела

Много главоболия могат да бъдат спестени с едно обаждане. Преди да резервирате през туроператор, може да проверите дали хотела работи все още с агенцията. Ако сте забравили за това, може да се свържете с хотела след като сте резервирали за да може по този начин да се потвърди вашата резервация.

Заложете на препоръки от приятели

Когато има препоръка от ваш приятел тя е по ценна и от хиляди думи, написани в сайта на туристическата агенция. Той може да ви каже дали обслужването е на ниво, как се отнасят с клиентите, как е храната в ресторанта и изобщо всякакви малки подробности, които биха могли да повлияят на Вашата дългоочаквана почивка.

Проверете агенцията в Интернет

Всяка туристическа агенция е лицензирана от министерството по транспорта, далекосъобщенията и туризма. Информация за агенцията може да проверите в сайта на министерството, дори да отправите запитване към вещи лица от министерството. Туроператорите са задължени да публикуват в сайта си номер на лиценза, а базирайки се на него, може да направите тази справка.

По какъв начин може да защитим при случай на измама

Вашите права се защитават от закона за защита на потребителите. Комисията за защита на потребителите ( КЗП ) следи за спазването му. Сайтът им е kzp.bg, а процедурата – подава се жалба и ако е доказано че са виновни се налгат и санкции.

Не винаги е необходимо да се стига до крайности. Затова ползвайте препоръки, които ще ви гарантират, че вашата почивка ще мине приятно, уютно и безпроблемно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + = 13

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.