Мерки за безопасност по време на пътуване при наличието на заболяване

пътуванеХората, които страдат от определени заболявания, трябва да се консултират с лекаря си преди да пътуват със самолет, както и да проверят дали авиокомпанията, която са избрали, ще им асистира при нужда от по-специално внимание.

При заболявания на сърцето като коронарна артроза или наскоро прекаран инфаркт е препоръчително да се носят документи, дефиниращи състоянието (на английски), както и кардиограма от последните няколко дни. При наличието на сърдечен имплант, като пейсмейкър или коронарен стент, минаването през детектори за метал може да бъде проблемно. В такива случаи, винаги трябва да се носят документи, удостоверяващи наличието на уреда, както и да се избягва престоя в близост до детекторите за повече от 15 секунди.

Ако страдате от респираторно заболяване и имате нужда от допълнителен кислород, уведомете превозвача си поне 48 часа предварително, тъй като качването на борда на лични бутилки с кислород е строго забранено. Повечето авиокомпании ще ви осигурят нужната апаратура при предварителна заявка и представяне на документи от лекаря ви. При някои заболявания на белите дробове е препоръчително да се избягва летенето със самолет, тъй като промените в налягането могат да доведат до критични ситуации.

пътуванеДруго заболяване, изискващо специално внимание, е диабетът. Негативните последствия от летенето могат да бъдат избегнати при правилно подбиране на храната (почти всички авиокомпании предлагат меню за диабетици при предварителна заявка), както и правилно определяне на времето за прием на дозите инсулин при смяна на часовите зони. Малки сладкиши трябва да се носят на борда, за да се избегне рязкото падане на кръвната захар.

При хора със заболявания, издаването на туристическа застраховка трябва да бъде съобразено с потенциалната нужда от по-сериозно лечение и транспорт. Проверете кои агенции предлагат разширени пакети застраховки, в които да се включва и специализирана грижа и медицинско обслужване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 1 = 8

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.