Хит на Нокиа – Nokia E72

Дизайн и външен вид
Мобилният телефон Nokia E72 е направен във форм-фактор класически моноблок. Той ляга идеално върху ръката и се побира в джоба. Потребителят няма да почувства никакви неудобства при използването на този апарат. Размерът на телефона е 114х59, 5х10,1 милиметра. Теглото на устройството е 128 грама.
Корпусът на Nokia E72 е направен от качествена пластика, има също така и метални елементи. Мобилният телефон е рамкиран със стоманена ивица, което го прави много по-елегантен. От стомана също така е направено и капачето на отсека за батерията.
На предния панел може да се види камерата за видео разговори, светлинният сензор и говорителят/микрофонът. В горния блок на корпуса има отвор за слушалкита с размер 3,5 милиметра. Левият блок на корпуса на мобилното устройство е снабден с конектори за карта MicroSD и кабел MicroUSB. Тези конектори са покрити с гумени капачета, което ги предпазва от попадане на прах. На дясната страна на корпуса производителите са сложили клавиши за регулиране на височината на звука, за гласово управление и диктофон. В долният блок има конектор за зарядното устройство.

Екран
Мобилният телефон Nokia E72 има дисплей QVGA, размерът на който е 2.36 инча. Разширението му е 320х240 пиксела. Способен е да отрази около 16 милиона цвята и оттенъка. Благодарение на това, екранът отлично отразява картината, предавайки всички и тонове. Истината е, че на слънце изображението избледнява, но да се различи информацията е напълно възможно.

Клавиатура
Клавиатурата на този телефон направо поразява. Тя има удобни клавиши, които лесно се натискат и не причиняват неудобства. В апарата има вградена QWERTY клавиатура, с която лесно може да се набира обемен текст. Освен това, следва да се отдели особено внимание на софт клавишите и клавишите за повикване. Те са необичайно тънки и плоски.
Четири софт- клавиша за приложения са снабдени с функция за двойно натискане. Има също така и сензорен джойстик, който реагира на докосването на пръстите. Той работи като тъчпад при лаптопите и може да се деактивира при необходимост.

Интерфейс и меню
Смартфонът Nokia E72 работи на базата на операционната система Symbian S60 9.3 Feature Pack 2. Тя подобрява производителността на телефона няколко пъти. Приложенията се зареждат невероятно бързо, освен това, апаратът поддържа много уникални, като за телефон, програми.
Да разгледаме някои от тях. Програмата Quick Office позволява на потребителя да създава и редактира различни документи. Има също така приложение Font Magnifier, с което може лесно да се променя размерът и стила на шрифта. С програмата WiPresenter може да се показва на голям екран или проектор подготвената презентация. Не може да не се спомене нищо и за архиватора Zip, също и за MultiScanner, който ще разпознава и щрих кодове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.