Лаптоп батерии – как да запазим жизнеността им

С напредването на технологиите малките и най-вече мобилни компютри изместват досегашните настолни компютри от предпочитанията на потребителите. Хората, на които често им се налага да са в движение, на 100% работят с лаптоп, тъй като те са лесно преносими и могат да се ползват няколко часа, без да са свързани към мрежата. Всичко това е благодарение на техните лаптоп батерии, които с едно зареждане могат да издържат няколко часа. Поради големия интерес на хората, производството на лаптоп се е увеличило няколко пъти. Интернет маниаците се възползват от всяка безплатна wi-fi зона, къде могат да включат лаптопа си и да използват безплатен интернет.

Батериите са най-силното, но и най-слабото място на преносимите компютри. Те са най-често сменяния компонент в един лаптоп. Въпреки че непрекъснато технологиите се модернизират и те стават все по-висококачествени и издръжливи, има редица фактори, които им действат неблагоприятно и с времето те губят тази издръжливост. Ако искате да съхраните максимално дълго време живота на вашата батерия за лаптоп е добре да знаете и спазвате следните неща:

  • Дръжте батерията си далеч от високи температури, тъй като те могат да я увредят. Ако лаптопа ви загрява повече от нормалното или модела на процесора ви е такъв, или се нуждае от почистване.
  • От време на време е желателно да ползвате лаптопа си и на батерия, а не само включен към захранването, докато батерията е в него.
  • Също така е важно да знаете, че литиево-йонните батерии за лаптоп Toshiba, Dell, Asus и други, могат да се разреждат и частично или с други думи казано не е необходимо както при Ni-Mh батерии да се изтощават до край.
  • Ако сте решили да не използвате батерията си изобщо то е добре да знаете, че по този начин вие няма да запазите нейната жизненост непокътната, тъй като дори и да не я използвате тя губи час от своята жизненост с годините.

Ако за вас е важно лаптопа ви винаги да е в изправност тогава се подсигурете и му вземете резервна  лаптоп батерия и се наслаждавайте на мобилния живот на вашия лаптоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + = 8

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.