Първото пускане на Kindle от Amazon

Включваме
“Първоначалното” включване на Kindle 4 трае 1-2 минути. Появява се предложение да последваш линка за регистрация в Амазон. Веднага щом се осъществи връзката със САЩ, Киндълът се появи в списъка на моите устройства и от Амазон предложиха да си купя за него книги от техния магазин. Вежливо отказах и получих като подарък ръководство на няколко езика за използване на Киндъл и няколко Оксфордски речника на английския език.
Както и преди има два основни начина за зареждане на книги в устройството. Първият – чрез USB-кабел или флашка. Вторият – с помощта на електронната поща. След като регистрирате устройството си в Амазон, оттам ви дават възможност да си направите пощенска кутия в домейна kindle.com. Изпращате на този адрес писмата с качените книги, а после ги получавате на своя Киндъл чрез wi-fi.
В сравнение с Kindle Keyboard, Amazon Kindle 4 няма  промяна в интерфейса. От главното меню все така ви предлагат да синхронизирате устройството, да включите/изключите wi-fi и да пазарувате в Kindle Store. Както споменах по-горе, няма възможност за слушане на mp3. Браузърът остава. На лок-скрийновете вече няма портрети на писатели, а стилни снимки на тема печатащи устройства и моливчета.

След сърфирането из менюто и качването на книги, можете да пристъпите към използването на читанката по предназначение – т.е., към четенето. Екранът на устройството е като на Kindle Keyboard, 6″ E-Ink Pearl. Веднага прави впечатление, че страниците се прелистват доста по-бързо в сравнение с преди! Докато преди изображението се скриваше и чак след това се появяваше новата страница, сега само необходимите пиксели променят цвета си. Понякога възниква типичния за “електронното мастило” остатъчен ефект – на фона личат бледи сенки от текста на предишната страница, но когато си се потопил в увлекателна книга, това не ти пречи.
Докато четеш, можеш да маркираш с джойстика част от текста за да сложиш към него бележка, или просто за да се върнеш към него по-късно. Ако в паметта на читанката ти има речници, можеш да видиш превода или обяснението на някоя дума като спреш курсора отгоре й.

Общи впечатления от устройството
Харесва ми! За мен лично това е едно от онези устройства, които ти се иска да вземеш в ръка отново и отново, за да ги докоснеш. Иска ти се да четеш и с всяка страница изпитваш удоволствие от скоростта му на работа. Новият Kindle е красив, добре проектиран, прецизен и качествен, и аз съм напълно доволен от избора си. Естествено, би ми било интересно да повъртя из ръцете си тъч-версията, но дори и да се случи, съмнявам се, че ще променя кой знае колко мнението си. Устройството е наистина добър избор за недотам високата си цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 2 = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.