Въпроси за решаване при покупка на лаптоп батерии

Една от най-важните части на лаптопите са техните лаптоп батерии, особено ако потребителите планират да използват преносимият си компютър на места, където няма достъп до захранваща мрежа. Съвременните батерии могат да издържат в режим на работа около 4-5 часа в зависимост от режима за управление на мощността и от работещите приложения. Ако обаче вашите лаптопи започнат да спират работа само няколко минути след изключването на зарядното им устройство, това е знак за нужда от нови батерии. Възникват няколко въпроса, на които трябва да се дадат отговори:

Магазините

Съществуват стотици производители на лаптоп батерии и търговци на дребно, от които да се избира. Повечето от тях имат и онлайн магазин, където изборът винаги е много по-богат от реалните магазини по разбираеми причини. Потърсете за реномиран магазин, който гарантирано ще ви предложи продукти с високо качество, безплатна доставка и отлично обслужване. Ако се затруднявате с правилното определяне на съвместими батерии за вашите лаптопи, обърнете се към консултантите в онлайн магазините, те с удоволствие ще ви насочат към правилният избор.

Батериите

Проучете всички батерии, които са съвместими с конкретния модел лаптоп. Спрете се на най-много два модела, които според вас са най-добрите. Сравнете ги и изберете тази с повече клетки, която е с по-голям капацитет и по-дълго време за работа между две зареждания.

Един пример: батерии за лаптоп IBM G40 10.8V 4400mAh BLACK и IBM G40(H) 10.8V 8800mAh BLACK на външен вид са напълно еднакви, но както забелязвате капацитета на втората е два пъти по-висок. Причината за това е, че първата е с 6 клетки, докато втората е с 12, а разликата в цената е пренебрежимо малка.

Гаранцията

Дилърът на батерии трябва задължително да ви предложи гаранция за продукта и следпродажбен сервиз. Ако не се поема този ангажимент, вероятно качеството на батерията не е добро или става въпрос за реплика на оригиналната батерия.

Външен вид на батериите

Има ли белези или драскотини по батерията? Ако това е така е възможно да сте получили използвана батерия. Проверете корпусът, той трябва да изглежда безупречно. Ако намерите някакви дефекти не приемайте пратката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.