Григор Димитров

Тенис ракетата Григор Димитров

Нашенецът и ракета Номер 1 за България – Григор Димитров стартира по особено силен начин новата 2013 година. По всичко личи, че Григор Димитров има най-голям шанс да грабне от ръцете на предишния си притежател – шампиона Анди Мъри, титлата на престижния тенис турнир в Бризбейн. Повечето букмейкъри дават доста голям коефициент за победа на нашия тенисист, и го сочат за аутсайдер в мача, но много често Гришо е опровергавал това. В bet365.com например, можете да откриете доста добър коефициент за победата на Гришо, както и такъв за спечелването на първия сет от турнира.

Анди Мъри обаче не е за подценяване, тъй като е един от бързо проспериращите световно известни тенисисти. Подобно на неговата кариера обаче, съвсем реално е Григор да се стреми към първата си в живота Купа от ATP, което не е никак малко. Буквално Григор пише история тези дни, и от много време насам България не е спомената на нито едно голямо тенис събитие.  Гришо очакваше максимум да достигне до полуфинала на турнира, тъй като вече селекцията тук става много тежка, но за изненада на всички Димитров нямаше никакъв проблем и сега е на финалната права!

Няма да е лесен мач, и по ставките на световните букмейкъри очакванията са за триумф на Мъри, триумф които обаче няма да му е никак лесен. Димитров вече е най-добрия български тенисист, и няма с кого да се мери в тенис историята на България. Едва на двадесет и една години младока върви към висините, като година след година формата му става все по-добра. През 2011 година той беше единствения български тенисист преминал до 1/4 финалите на АТП, а година след това вече е и финалист!

Впечатление прави и много силната му до сега игра в турнира, като до последно Гришата нямаше загубен дори и един сет, и единствения му досега по-сложен съперник, който истински го изпоти бе Маркоc Багдатис, с когото изиграха една епична битка, продължила почти три часа!

Съперника му Анди Мъри пък е на финалната права, след доста по-лека програма, като дори в последния му мач той не игра, тъй като по средата на втория сет съперника му Нишикори или получи някакво растежение или просто се отказа да се състезава, тъй като видимо губеше! Имаше доста интересни моменти за залог на живо в bet365, но отказването му провали цялата концепция и доста хора загубиха доста.

Всички стискаме палци за Гришо, защото ще му трябват! Анди Мъри е много опитен и има над двадесет подобни титли, спечели и последния кръг на ЮЕС ОУПЪН, така че е на гребена на вълната и едва ли ще иска да слезе оттам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 6 = 12

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.