Спортните марки – Nike, Adidas или Reebok

Пазарът на спортни обувки и спортна екипировка е доминиран от три големи компании. Nike, Reebok и Adidas произвеждащи спортни облекла за да повишат ефективността на спортистите във всички важни мачове, срещи и спортни състезания. Компаниите се борят всяка година за потребителите и пазарния дял, като харчат милиони в научноизследователска и развойна дейност, за да са в състояние да подобрят своите продукти.

Професионално ниво

Nike, Reebok и Adidas произвеждат спортна екипировка за професионални атлети. Трите компании водят битка в производството на спортни обувки в услуга на професионалните баскетболисти, които осигуряват излагането им на пазара и до огромни аудитории. Баскетболни обувки представляват значителен процент от пазарния дял, и тези три компании няма да пожалят средства за да подпишат най-новите супер звезди на баскетбола. И трите компании също така произвеждат спортна екипировка за професионалните футболисти и бейзболни играчи, ведно с голф отделите на Nike и Adidas.

Nike

Nike е международно призната марка като водещ производител на иновативни обувки и повишаваща резултатите спортна екипировка. Основателя и главен изпълнителен директор на Nike Фил Найт, е спонсор на Университета на Орегон, в който е завършил висшето си образование. Той и Nike започнали няколко благотворителни инициативи с цел подобряване на услугите, оборудването и облеклото, предназначени за студентите спортисти от Университета в Орегон. Това от своя страна помогнало на Nike за налагането на марката сред най-добрите атлети.

Adidas

Adidas отдавна се счита за международна марка, но постигна значителен напредък в САЩ. Голф дивизията на марката за обувки и облекла засили увеличила предлагането и сега произвежда дрехи, обувки и аксесоари за още повече професионални спортисти. Това имало и много голям ефект сред любителите спортисти, които не са пробесионалисти. От Adidas също подписали договори за спонсорство с много колежи в САЩ, включително с Мичиганския и университета в Нотр Дам, за да играят с екипировката на на марката и да я популяризират в Сащ.

Reebok

Reebok се бори в съшото време с Nike и Adidas, като започват да се разграничат от тях и от компанията насочили усилията си и се фокусирали върху продукти за професионалния баскетбол, футбол и хокей оборудване. Reebok отдела за хокей правят няколко нововъведения, които засилват популярността на марката в Националната хокейна лига, а така също и в малки професионални лиги, като в същото време футболният отдел на Reebok е в подобен подем. НБА оказва голям ефект върху потреблението и това дало на Reebok тласък в тази област, както и с няколко модела спортни обувки, носени по-време на мачовете от някои от най-добрите играчи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 + = 17

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.