Рози с цвят праскова – какво е тяхното значение при доставка на букети?

Колко често получавате или подарявате цветя на любимите ви хора? А случвало ли ви се е да получите доставка на букети с рози, цвят праскова от шефа? А знаете ли какво символизират те?

Розите с цвят праскова са признати като символ на благодарността и неизречената похвала. Много често, когато хората искат да изкажат своята благодарност за нещо те изпращат букети с точно тези цветя. За това, когато получите доставка на букети с прасковени рози от колеги или от шефа, знайте, че това е израз на благодарност, за добре свършената работа или успешното приключване на важна сделка. В големите компании, този жест е често срещан.

За разлика от червените рози, прасковените не са толкова популярни, тъй като те не символизират любов и силни страсти, но са също толкова красиви като тях. За първи път прасковените рози се отглеждат в средата на 20-ти век. Малко хора знаят, че тези рози са разработени и отглеждани за пръв път от животновъдите, които открили нови техники, с помощта, на които може да се промени оранжевия пигмент на жълтите и червени рози. Така се създава този хибрид.

Когато получите доставка на цветяи по-специално на тези красиви прасковени рози, няма как да ги сгрешите с други, тъй като те са с по-леки оттенъци, отколкото оранжевите рози, а цветовете им варират от ярки коралови до тъмни прасковени.

Освен, че символизират благодарност и признателност, значението на прасковените рози може да се тълкува и като готовност да заработите в екип с колеги, за да завършите успешно дадени проекти.

В случай, че получите прасковени рози в романтична обстановка, то знайте, че те имат и друго значение, което означава един вид предложение от страна на вашия приятел, да задълбочите връзката си, като преминете към следващото ниво в отношенията ви.

Във всеки един случай, няма нищо по-приятно от това да получите цветя като подарък без значение дали ще са от шефа за благодарност или от приятеля ви, цветята ще ободрят ежедневието ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.