Онлайн пазарът за домашни любимци

Кой казва, че градът е само за хората? Ако се замислим колко от домакинствата в София гледат домашни любимци, може да се окаже, че ние всъщност живеем в едно своеобразна бетонова джунгла, където човешкия вид не е единственото, което можеш да срещнеш…

Домашните любимци в София се радват на стабилна покупко-продажба посредством обяви. Когато котката ви роди, вие предлагате малките си котенца на близки и познати, а когато все още ви останат котенца, за които не можете да се грижите, вие прибягвате до обяви. Не пускате малките си питомци на свобода из София, защото не сте такива хора. Пускате обяви. Вестниците и залепените по уличните стълбове хартийки са отживелица, затова вие залагате на онлайн обявите при предлагането на вашите любимци.

Все по-често се използват социалните мрежи и като цяло възможностите на интернет за списването на обяви при предлагането както на стоки, така и на домашни любимци (не, те не са стока). Интернет предлага солидната възможност за покупко – продажба или подаряване на множество домашни любимци между жителите на един град (например София) или на различни населени места, свързани чрез обяви (например продавам си кучето от Смолян, а ентусиасти от София идват с кола и го прибират). Тази размяна на домашни любимци продължава денонощно и държи в течение нищо неподозиращите домакини, които си спестяват удоволствието от отглеждането на домашни любимци.

Нещо повече, появяват се дори и сайтове, които са специализирани за осиновяване, продажба, подаряване и въобще обгрижване на домашни любимци. Всичко става чрез специално отработени обяви, които предлагат или търсят въпросните животинки. Така любителите на домашни любимци общуват пълноценно едно с други, а надеждата за София започва да блещука отново.

Подобен род обяви и въобще социални закономерности са радващи. Причини за това могат да се изтеглят отвсякъде. Най-малкото, човешките качества изпъкват на преден план, грижата и отговорността, които трябва да съпътстват върха на интелектуалната верига, който имаме претенциите да заемаме като земен вид се проявяват по един доста полезен начин. Джунглата на София се формира в свои рамки и продължава своето си съществуване. А обявите дори чисто практично погледнато са полезни – за стопаните, малките деца и за самите домашни любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.