На 19 септември HTC ще представят три нови телефона, базирани на Windows Phone 8

От HTC оповестиха пред публичното пространство, че на 19 септември планират да представят три нови GSM апарата, които ще работят под управление на операционната система Windows Phone 8. До момента устройствата, които са базирани на тази софтуерна платформа, са Nokia Lumia 920, the Nokia Lumia 820 и Samsung ATIV S. Изглежда и HTC изразяват големи желания да се включат към групата на Windows Phone 8. На 19 септември се очаква представители на HTC да изнесат официална конференция , на която да кажат няколко думи за настоящото положение на компанията и над какви бъдещи проекти са заети нейните специалисти. Според слуховете, които до момента се носят из Мрежата, трите нови мобилни апарата ще носят наименованията HTC Accord,  HTC Zenith и HTC Rio като всички те принадлежат към продуктовата гама мобилни устройства HTC 8 Series, която в настоящ план се радва на много добри конкурентни позиции в три различни пазарни сегмента. HTC Zenith, който може да срещнете и под името HTC 8X, се очертава да бъде флагман – водещият модел в новата серия мобилни телефони -заради напредналите технологии, които са използвани за неговата направа. HTC Accord се определя като смартфон от среден клас. Той се среща и с наименованието HTC 8S. Неговите технически характеристики са значително по-слаби в сравнение с тези на HTC Zenith. HTC Rio или още HTC 8V, е предназначен за по-масовите пазари. Макар настоящата информация да се основата на слухове, които от дълго време упорито се носят из медийното пространство, има голям шанс в тях да се съдържа немалка доза истина. Тази информация се свързва с базовите технически спецификации на трите модела.

Предполага се че HTC Zenith ще бъде с 4.7-инчов Super LCD2 дисплей с висока резолюция от  1280 x 720 пиксела. Захранването е поверено на двуядрен процесор Snapdragon S4. Ще има възможност за употреба на технологията за безконтактни разплащания NFC. Основната уеб камера ще е 8-мегапикселова.

HTC Accord се очаква да разполага със Super LCD  екран с резолюция 1280 x 720  пиксела, също като Zenith с тази разлика че тук диагоналът на дисплея е по-малък – 4.3 инча. Налице ще са 8-мегапикселова камера, слот за microSD карти с възможност за добавяне на вътрешна памет от 8GB до 16GB. Няма да поддържа технологията NFC.

HTC Rio се очертава да бъде с най-малки възможности, които се изразяват основно в 4-инчов WVGA дисплей, двуядрен процесор Snapdragon S4 MSM8227 и 512 MB оперативна памет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.