Ефектни кутии за луксозни стоки

Външният вид на стоката е това, което я продава. Колкото и да е хубав един парфюм например, никой няма да го купи, ако е в безлична опаковка. Затова пък, ако е поставен в кутия, която е нестандартна и се откроява на щанда, всеки ще иска да го вземе. Затова оформлението на опаковката се поставя на първо място при обсъждане на стратегиите за продажба на който и да е продукт.

Кутии с различно предназначение могат да се правят от най-различни материали. За луксозните подаръчни комплекти, се ползват кутии от луксозен картон, оцветени и декорирани по уникален начин. Вътре, тези кутии също не са обикновени. Вътрешните им стени се облицоват с кадифе, коприна и други материали, които да затвърждават усещането за лукс.

Такива са и най-малките кутии, които се ползват за бижута. Мечтата на всяко едно младо момиче е в някой момент от живота си да получи малка, изящна кутийка с годежен пръстен вътре. Е, казано е, че диамантите са най-добрия приятел на жената, но дори и те имат нужда от ефектни кутии, изработени с финес и лукс. Скъпите бижута просто засияват, когато ги поставят върху луксозната материя, запълваща вътрешността на кутията. Тук имат значение и цветовете – кутии, облицовани в тъмно червено, асоциират лукс и аристократичност.

Когато материята е черна, усещането за лукс се засилва още повече, особено, ако има инкрустирани емблеми в златно или сребърно. Кралско синьо също е много добър избор за вътрешното облицоване на кутии за бижута. Вероятно един от най-харесваните цветове е лилавото във всичките му нюанси. То създава асоциация за нестандартност, за излизане от рамките на общоприетото. Друг много използван цвят за облицоване на кутии за бижута е тъмно зеленото. Това е цвят, особено подходящ за мъжки подаръчни кутии.
Естествено останалите цветове също имат своята роля. Бялото например е много подходящо за булчински накити, перли и нежни бижута. Розовото е знаков цвят за подарък на любимата жена. Сиво, кафяво, златно и сребърно – това са по-рядко използвани варианти за облицоване на подаръчни кутии, но и те намират своето място, дори и да не става въпрос за бижута. В такива кутии често се опаковат ритуални предмети, саби или ордени.

Производителите  на подаръчни кутии не пренебрегват и пластмасата. Красиви, прозрачни кутии, през които се вижда подаръкът са много предпочитани от хората. Те служат и за съхраняване на предметите, които си стоят в кутията, за да не се повреждат. Красотата на подаръчните кутии е задължителна – всеки, който получава подарък, се радва най-напред на кутията и чак после вижда съдържанието. Е, понякога има и зевзеци, които слагат нещо скъпо в проста кутийка, за да стане по-голяма изненадата. Така че всеки има възможност да избира по какъв начин да поднася подаръци на любимите си хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.