Как Виваком ме прецака с интернета

От години ползвам интернет ADSL от БТК (Виваком). Първите години всичко беше наред и скоростта при Download и Upload отговаряше на рекламите и пакета, който ползвах. Щастието и задоволството ми не продължи дълго, наложи се да се преместя да живея в нов град преди 1 година. Естествено имах договор, който не исках да прекъсвам и за това само го прехвърлих на новия адрес. Така още няколко месеца идилията продължи докато не се наложи да преподписвам договора. Офертите, които ми вкараха бяха за 2 годишен договор на определена цена за скорост на интернета до 12мб/с. Цената му си струваше като се има в предвид, че плащах същата за връзка от 6мб/с.

 Няколко дни след преподписването на договора започнаха и проблемите. Един ден като всеки друг пуснах компютъра си (у дома имам 2 плюс лаптоп) и отварянето на всеки един сайт се беше превърнало в истинско приключение. При първите няколко, които отворих трябваше да чакам от 30 секунди до няколко минути. Държа да отбележа, че ползвам интернет в България от близо 10 години и имах чувството, че съм се върнал в самото начало, когато ползвах Dial-up модем и теглех една Мп3-ка по 4-5 часа. В началото си помислих, че проблемът е в моите машини и се постарах да изчистя всички кешове, файлове от папката Content.IE5 и Temp и подобни щуротии, който понякога може да направят мизерии, но промяна нямаше.

Обадих се на поддръжката им, която ми даде DNS настройките, които отдавна бяха същите, но пак нямаше логично обяснение за бавната връзка, която продължаваше в същия дух. След много усилия от моя страна и ,,тяхна“ се оказа, че линията им до моя дом не поддържала над 6мб/с, а бавният интернет бил от някакви граници, които се доближавали.

От месеци интернета ми е тотално скапан, а се оказа, че съм сключил договор за 6мб/с скорост според Виваком. В момента не мога да се откажа от техния договор, защото всеки път, когато техниците им дойдат да замерят линията интернета тръгва с нормална скорост, а след 2-3 дена пак се срива тотално. Викам ги вече 10-тина пъти, но проблема си остава, а аз все си плащам по 25лв за интернет, които реално не мога да ползвам. Чакам с нетърпение да дойде крайната дата на договора и да се прехвърля на два пъти по-ниска такса, с два пъти по-бърз интернет. Всеки гледа да ни цака, но при огромния избор на интернет доставчици, не мисля, че някога пак ще се върна при Виваком.

4 мнения за “Как Виваком ме прецака с интернета”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 3 = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.